BNR Nieuwsradio verbetert FM-netwerk met nieuwe steunzenders

De commerciële radiozender BNR Nieuwsradio heeft haar FM-netwerk de afgelopen periode verbeterd met nieuwe steunzenders. Volgens de website radio-tv-nederland.nl zijn er de afgelopen week vier nieuwe steunzenders voor de commerciële radiozender in de lucht gebracht door zenderexploitant Broadcast Partners.

Gedragslijn

De nieuwe steunzenders komen voort uit de zogenaamde ‘Gedragslijn netverbetering FM en bescherming paarse gebieden’. Van 1 juli 2013 tot 1 september 2015 konden radiozenders verzoeken indienen om hun dekking in hun zogenaamde “paarse dekkingsgebieden” te beschermen. Deze verbetering kan bestaan uit het plaatsen van extra steunzenders of het aanpassen van een bestaande zendinstallatie. In totaal zijn er tijdens de pilotperiode ongeveer 200 verbetervoorstellen ingediend.

Verzoeken

BNR Nieuwsradio heeft naar aanleiding van de ‘Gedragslijn netverbetering FM’ zes verzoeken ingediend voor het verbeteren van haar FM-netwerk. Deze verzoeken zijn al jaren geleden goedgekeurd maar nog niet alle verbeteringen waren doorgevoerd.

Vier nieuwe steunzenders

De afgelopen week zijn er echter vier nieuwe steunzenders voor BNR Nieuwsradio in de lucht gebracht. Het gaat om nieuwe steunzenders in Roosendaal (91,5 MHz met 10 Watt), Alphen aan den Rijn (99,8 MHz met 63 Watt), Vught (91,2 Mhz met 251 Watt) en Den Haag (99,9 MHz met 25 watt).

De verwachting is dat ook de steunzender voor de nieuwszender in Hengelo (99,8 MHz met 251 Watt) binnenkort in de lucht gaat.

Luisteren

BNR Nieuwsradio is naast FM ook te ontvangen via DAB, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.