Brexit: Discovery verhuist uitzendlicenties naar Nederland

Mediabedrijf Discovery verhuist haar Europese uitzendlicenties van Londen naar Amsterdam. Dit heeft het mediabedrijf bekend gemaakt. 

Brexit

Het verhuizen van de uitzendlicenties is het gevolg van het uittreden van Groot Brittannië uit de Europese Unie waardoor onzeker is of de zenders met een Britse uitzendlicentie dezelfde rechten hebben als EU-uitzendlicenties waaronder EU-bescherming bij distributie.

Op zwart…

Discovery is bekend van onder andere de televisiezender Discovery, Eurosport en TLC. Het bedrijf is al actief in Nederland met een hoofdkantoor in Amsterdam.

“Goed nieuws”

Minister Eric Wiebes van Economische Zaken noemt het in een verklaring ‘goed nieuws’ dat Discovery voor Nederland kiest. “De keus voor ons land bevestigt onze status als mediacentrum van Europa.” J.B. Perrette, de topman van Discovery, noemt Nederland in een verklaring een “geweldige partner die voor de juiste stabiliteit en voorwaarden gezorgd heeft.

Meer bedrijven

De verwachting is dat nog meer bedrijven hun licenties verhuizen van Londen naar het vaste land van Europa. Viacom International Media Networks (VIMN), 21st Century Fox en Viceland waren al bezig met het weghalen van hun uitzendlicenties uit het Verenigd Koninkrijk. 

Sociale media: