Caiway start doorgifte nieuwszender RTL Z

Televisieaanbieder Caiway start per vandaag de doorgifte van de financiële nieuwszender
RTL Z via haar netwerk. De televisiezender zal te zien via kanaal 69 van het digitale basispakket van Caiway.

“Verheugd”

“Wij zijn verheugd dat wij vanaf vandaag RTL Z kunnen toevoegen aan ons zenderaanbod. Deze zal vooralsnog op voorkeuze 69 te zien zijn.”, aldus Massela Post, Manager Communicatie bij CaiWay.

Caiway

Caiway is één van de laatste grote televisieaanbieders die overgaat tot doorgifte van de televisiezender van RTL Nederland. Kabelaar Delta in Zeeland geeft de zender ook nog niet door via haar netwerk. Kabelaar Kabelaar Noord heeft eerder aangegeven niet over te gaan tot doorgifte van RTL Z. Volgens Kabel Noord zijn de eisen die RTL Nederland aan de doorgifte stelt te hoog en is er bij de abonnees van Kabel Noord geen behoefte aan de nieuwszender.

Canal Digitaal

Begin februari ging Canal Digitaal, aanbieder van digitale televisie via de satelliet, wel over tot doorgifte van de zender. Volgens RTL Nederland kon vanaf dat moment 87 procent van de Nederlandse huishoudens kijken naar de nieuwszender. Dit percentage zal vanaf vandaag nog wat hoger liggen.

RTL Z

RTL Z begon haar uitzendingen op 7 september vorig jaar en was in eerste instantie alleen te ontvangen via de aanbieders Ziggo, KPN en Vodafone. De laatste maanden is de distributie langzaam uitgebreid.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.