Classic FM keert na de zomer terug op DAB+

De klassieke radiozender Classic FM is in de nabije toekomst weer via de digitale ether (DAB+) te beluisteren. Dit heeft de radiozender aangekondigd in haar periodieke nieuwsbrief.

Einde uitzendingen DAB+ in november 2017

De radiozender met aandacht voor klassieke muziek stopte in november 2017 met haar uitzendingen via DAB+. “Na het bestuderen van de cijfers en lang wikken en wegen heeft de nieuwe eigenaar de conclusie getrokken dat DAB+ een te klein aandeel van onze luisteraars bedient. Om de continuïteit van de zender te waarborgen is daarom besloten om vooralsnog niet langer te investeren in een DAB+frequentie.”, aldus de radiozender in een reactie destijds.

Terugkeer

Inmiddels heeft de radiozender weer plannen om terug te keren in de digitale ether. Na de zomer moeten de uitzendingen via DAB+ van start gaan. “Eindelijk kunnen we gehoor  geven aan de wens van veel van onze luisteraars. De precieze ingangsdatum en specificaties zullen nog bekend worden gemaakt.“, aldus de radiozender.

Capaciteit

De radiozender huurde destijds digitale capaciteit bij Talpa van het landelijke netwerk van commerciële radiozenders in Nederland. Of dat in de nabije toekomst weer gaat gebeuren is nog niet duidelijk.:

Luisteren

De radiozender is tot die tijd te beluisteren via de kabel via diverse (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.