Classic FM start met Classic FM Top 1000

Tot en met 31 december kan er op Classic FM worden geluisterd naar naar de Classic FM Top 1000. De lijst bevat de duizend populairste klassieke muziekstukken gekozen door de luisteraars van de radiozender.

Top 1000

Erbarme Dich van Bach is door de luisteraars van het non-stop muziekstation uitgeroepen tot de beste klassieke compositie. Het muziekstuk is onderdeel van de Matthäus-Passion dat een van de grootste meesterwerken van Bach is. Aansluitend is op nieuwjaarsdag een compilatie te horen van het beste uit de Classic FM Top 1000. Naast Erbarme Dich is de Matthäus-Passion ook vertegenwoordigd in de top 10 met Wir Setzen Uns Mit Tränen Nieder op plek 8. De hoogste Nederlandse notering is Canto Ostinato van Simeon ten Holt op plek 17.

Luisteraars

De afgelopen weken brachten luisteraars massaal hun stem uit op bijzondere muziekstukken van indrukwekkende componisten via de website van commerciële radiozender. Van 25 tot en met 30 december van 09.00 uur tot 00.00 uur en 31 december van 09.00 uur tot 19.00 uur is de Classic FM Top 1000 te horen. Op nieuwjaarsdag, 1 januari van 06.00 uur tot 00.00 uur, komen de beste composities uit de Top 1000-lijst nog een keer voorbij.

Luistercijfers

Classic FM is tevreden over de luistercijfers over de periode oktober/november 2015 die vorige week bekend zijn gemaakt. In de doelgroep 10 jaar en ouder steeg het marktaandeel 18% ten opzichte van dezelfde meetperiode vorig jaar, van 1,7% naar 2,0%. Kiki Klijn-van Leeuwen Boomkamp, Station Manager de klassieke radiozender: “We weten onze luisteraars steeds langer aan ons te binden met de huidige programmering die staat als een huis. Met de Classic FM Top 1000 die vanaf 1e kerstdag start kijken we vol vertrouwen uit naar de december-meetperiode.’’

Ontvangst

Classic FM is landelijk te ontvangen in de ether via DAB+ (kanaal 11C), alle digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.