Co Adriaanse stopt als analist bij NOS Studio Voetbal

Analist Co Adriaanse schuift dit seizoen niet meer aan bij het voetbalpraatprogramma NOS Studio Voetbal. Dit bericht de NOS in een persbericht.

Stopt als analist

De voormalige trainer van onder meer Ajax en AZ heeft aangegeven tegenover de NOS na dertien jaar te stoppen als analist. Adriaanse begon in 2004 met zijn werk als analist voor de NOS.

“Jammer”

“Co is jarenlang een van de vaste analisten bij de NOS geweest. Zijn deskundigheid en originaliteit gaven een frisse en verhelderende blik op het voetbal. Het is jammer dat hij niet doorgaat”, zegt Maarten Nooter, hoofdredacteur van NOS Sport.

EK 2004

Co Adriaanse (70) begon als analist bij de NOS bij het EK 2004 in Portugal. Daar beschouwde hij de wedstrijden van het Nederlands elftal na. Later werd Adriaanse ook een van de vaste gezichten bij NOS Studio Voetbal, waar hij zijn deskundige mening over de voetballerij gaf. De rol van Adriaanse zal door de andere analisten aan de tafel van Tom Egbers worden ingevuld.

NOS Studio Voetbal

NOS Studio Voetbal is elke zondagavond te zien rond 22.30 uur op NPO 1. In het programma wordt het voetbal van het afgelopen weekeinde besproken onder leiding van Tom Egbers.