Coastline FM van start met uitzendingen via FM

De regionale commerciële radiozender Coastline FM is gestart met uitzendingen via FM in Noordwest Nederland.

Vergunning

Medio december van het voorgaande jaar verkreeg Stichting Radio Noord Nederland een vergunning van Agentschap Telecom om te gaan uitzenden via een FM-frequentie in Noord Noord-Holland.

FM en DAB+

Stichting Radio Noord Nederland gaat het programma Coastline FM uitzenden via 96,0 MHz in de regio noord Noord-Holland. Gekoppeld aan deze FM-frequentie moet de radiozender ook uitzenden via DAB+. Dit gaat gebeuren via kanaal 9D in Noordwest Nederland. Deze uitzendingen zullen binnenkort van start gaan.

Regionaliteitseis

De radiozender gaat gebruik maken van frequentiekavel B33. Deze frequentie was tot medio vorig jaar in gebruik bij 8FM. Reden voor het teruggeven van de frequenties was de hoge regionaliteitseis op het frequentiepakket. Nu de frequenties opnieuw zijn verdeeld geldt een regionaliteitseis van 10 procent.

Geschiedenis

Coastline FM heeft eerder uitgezonden via de FM. De radiozender heeft in de periode juli 2012 tot en met januari 2014 uitgezonden via etherfrequentie 94.5 MHz vanuit Texel. Deze frequentie is sinds enige tijd weer in gebruik genomen door RADIONL vanuit Den Helder.

De radiozender maakt met ingang van vandaag een nieuwe start via 96,0 MHz in noord Noord-Holland en binnenkort via DAB+ kanaal 9D in Noordwest Nederland. De radiozender is ook wereldwijd te beluisteren via Internet.

Sociale media:

https://www.facebook.com/coastlinefm.nl/posts/1893982817280169