College Rotterdam adviseert OPEN Rotterdam als lokale omroep

Het College van B&W van Rotterdam adviseert de gemeenteraad om OPEN Rotterdam ook de komende vijf jaar de lokale omroep van Rotterdam te laten zijn. Het College neemt hiermee het het advies over van de adviescommissie.

OPEN en SSMR

Naast de huidige lokale omroep, OPEN Rotterdam, is ook SSMR (Stichting Samenwerkende Mediapartijen Rotterdam) in de race voor de licentie van publieke lokale omroep in de havenstad. Volgens de adviescommissie biedt SSMR echter te weinig meerwaarde en vernieuwing ten opzicht van de huidige lokale omroep.

Radio

In tegenstelling tot OPEN Rotterdam wil SSMR weer starten met lokale radio-uitzendingen in Rotterdam. OPEN is in 2015 gestopt met haar radio-uitzendingen omdat de omroep zich meer wilde gaan richten op online berichtgeving en sociale media.

Geen grote meerwaarde

De adviescommissie is er “niet van overtuigd dat met een radiozender een lokale omroep in Rotterdam een grote meerwaarde wordt geboden en in een grote latente behoefte in de stad voorziet, temeer daar RTV Rijnmond een goed radioproduct biedt.”

Dankbaar

OPEN Rotterdam zegt in een reactie “dankbaar te zijn voor de erkenning, de steun en het vertrouwen van het College van B&W en hoopt dat de gemeenteraad op deze voordracht een positief advies uitbrengt aan het Commissariaat voor de Media om OPEN Rotterdam aan te wijzen als lokale omroep en hiermee de concessie te verlengen.”

Besluit

De gemeenteraad moet nog een besluit nemen over de toekenning voor de lokale omroep licentie in Rotterdam voor de periode 2018-2023. Op basis van het besluit van de gemeenteraad neemt het Commissariaat voor de Media het uiteindelijke besluit wie zich de lokale omroep van Rotterdam voor de komende vijf jaar mag noemen.

Sociale media: