Stichting Samenwerkende Mediapartijen Rotterdam wil lokale omroep worden

De SSMR (Stichting Samenwerkende Mediapartijen Rotterdam) wil vanaf volgend jaar de lokale omroep van Rotterdam worden. Momenteel is deze licentie nog in handen van OPEN Rotterdam maar binnenkort moet de Rotterdamse politiek gaan bepalen wie de publieke lokale omroep voor de periode 2018-2023 in de havenstad.

“Iets moois realiseren”

De SSMR bestaat volgens het persbericht “uit een groep ervaren, gepassioneerde mediamakers die, vanuit een collectief gevoel om iets moois voor Rotterdam en haar inwoners te realiseren, bij elkaar zijn gekomen. De initiatiefgroep bestaat uit mensen die hun sporen ruimschoots verdiend hebben in de regionale en landelijke omroepsector.”

Samenwerken

De stichting wil ook nauwe banden aanhalen met andere media in Rotterdam zoals RTV Rijnmond en FunX maar ook media mediapartners uit de buurgemeenten van Rotterdam.

OPEN Rotterdam

De huidige lokale omroep van Rotterdam, OPEN Rotterdam, is onlangs nog uitgeroepen tot Lokale Omroep van het Jaar: “OPEN Rotterdam pakt het compleet anders aan dan de andere lokale omroepen in Nederland, dit heeft ook te maken met de media omgeving in Rotterdam.”, aldus de jury toen in haar rapport.

Geen radio-uitzendingen meer

OPEN Rotterdam besloot in 2015 te stoppen met haar radiozender en richt zeer sterk op berichtgeving en interactie via Internet. De lokale omroep blijft nog wel betrokken bij de radiouitzendingen van FunX in Rotterdam. Ook OPEN Rotterdam heeft er voor gekozen nauw samen te werken met de regionale omroep voor Zuid-Holland Zuid: RTV Rijnmond.

Salarissen

De gemeenteraad van Rotterdam maakte zich in 2015 erg druk over de “buitenproportionele” salarissen die werden betaald door OPEN Rotterdam aan bestuurders van de lokale omroep.