videoland

Comedyserie ‘In de Vlaamsche Pot’ weer te zien op Videoland

Op Videoland is de Nederlandse comedyserie ‘In de Vlaamsche Pot’ weer te zien. Vandaag is het eerste seizoen van de serie toegevoegd op de streamingdienst van RTL.

Comedyserie

‘In de Vlaamsche pot’ was een Nederlandse televisieserie, die werd gemaakt tussen 1990 en 1994. De serie werd destijds uitgezonden door Veronica.

Restaurant

De serie ging over de gebeurtenissen in restaurant “In de Vlaamsche pot” van eigenaar Karel Visser (gespeeld door Edwin de Vries) en zijn partner en chef-kok Luciën van Damme (gespeeld door Serge-Henri Valcke). Andere hoofdpersonages zijn de altijd op geld beluste Frits van Sweelinck-Aerdenhout (Frans van Deursen) en zijn grote liefde Dirkje (Susan Visser), die niet altijd op even subtiele wijze laat merken dat ze niet van de avances van Frits gediend is.

Vijf seizoenen

In totaal zijn er vijf seizoenen gemaakt in de periode 1990 tot en met 1994. Vandaag is het eerste seizoen te zien op Videoland. De komende periode zullen alle vijf de seizoenen worden toegevoegd aan de streamingdienst van RTL. Het eerste seizoen bestaat uit 30 afleveringen.

De streamingdienst Videoland kost 8,99 euro per maand en de eerste 14 dagen is de dienst gratis. Op die dienst worden elke maand nieuwe series en films toegevoegd. Zo is op de dienst op het derde seizoen te zien van de Amerikaanse successerie The Handmaid’s Tale.

Video: