Commissariaat in hoger beroep tegen uitspraak zaak SterrenNL

Het Commissariaat voor de Media gaat in de beroep tegen de uitspraak van de rechter over de verspreiding van de radiozender SterrenNL via DAB+.

Rechtszaak

Deze week heeft de rechtbank Midden-Nederland uitspraak gedaan in de beroepsprocedure van RadioCorp, eigenaar van radiozender 100%NL over de verspreiding van de publieke radiozender via SterrenNL.

Volgens RadioCorp is er destijds geen toestemming gevraagd aan de overheid om de radiozender te laten uitzenden via DAB+. In eerste instantie gaf de rechter de commerciële radiozender gelijk en moest het Commissariaat voor de Media de toestemming om uit te zenden via DAB+ opnieuw gaan behandelen.

Toestemming

Ook in tweede instantie gaf het Commissariaat voor de Media toestemming voor de uitzendingen van SterrenNL via DAB+. Deze week kwam de rechter echter weer tot de uitspraak dat de uitzendingen van SterrenNL via de digitale ether niet volgens de regels zijn verlopen.

Hoger beroep

De rechtbank heeft het Commissariaat opgedragen om een nieuw besluit te nemen met inachtneming van de uitspraak van de rechtbank. Het Commissariaat heeft besloten tegen deze uitspraak in hoger beroep te gaan.

Gelet op de gevolgen voor alle omroepen, is het van belang dat er geen enkele onduidelijkheid bestaat over de vraag of DAB+ moet worden gezien als een netwerk met distributieschaarste, en dus toestemming van de minister nodig is wanneer een eerder goedgekeurd aanbodkanaal voor het eerst ook via DAB+ wordt verspreid.“, aldus de organisatie.