DAB+-dekking commerciële radio in Vlaanderen wederom verbeterd

Met het in gebruik nemen van een nieuwe steunzender in Meerhout-Genebroek is in Vlaanderen de dekking van het DAB+-netwerk van de commerciële radiozenders verder verbeterd.

Zenderexploitant Norkring nam de steunzender die gelegen is tussen Turnhout en Hasselt, vrijdag in gebruik. De steunzender is bedoeld voor het digitale radio netwerk op kanaal 11A waarop diverse commerciële radiozenders uitzenden.

Steunzender

Het is al weer de tweede nieuwe steunzender die de zenderexploitant deze maand in gebruik nam. Met het in gebruik nemen van deze steunzender is ook de ontvangst van het netwerk met commerciële radiozenders uit Vlaanderen in delen van Zuid-Nederland beter te ontvangen.

Uitbreiding

Eerder deze maand werd de steunzender in Veltem in gebruik. De nieuwe steunzender in Veltem maakt onderdeel uit van een uitbreiding van het bestaande DAB+-netwerk met vijf nieuwe steunzenders. De afgelopen maanden werden er ook al steunzenders in gebruik genomen in Attenrode-Wever, Antwerpen en Gent. Binnenkort wordt er een nieuwe steunzender in gebruik genomen in Nieuwkerken-Waas.

20 steunzenders

In de periode tussen april tot en met september wordt het netwerk dan nog verder uitgebreid tot 20 steunzenders. Er zullen in deze fase zenders worden geactiveerd in onder andere Turnhout, Waver, Oostende en Bellegem.

Radiozenders

Momenteel zenden de radiozenders Qmusic, Joe, BBC World Service radio, TOPradio, VBRO Radio, VBRO Evergreen, Radio Maria, FamilyRadio en Roxx Radio uit via het DAB+-netwerk van Norkring. Daarnaast hebben de publieke omroepen VRT en RTBF eigen DAB/DAB+-netwerken in de lucht.