DAB+ in de spotlight: Week van de Digitale Radio van start

Tot en met vrijdag is er bij veel radiozenders aandacht voor digitale radio via DAB+ tijdens ‘De Week van de Digitale Radio’.

Digital Radio NL

De week is een initiatief van Digital Radio Nederland (NL), het samenwerkingsverband van publieke en commerciële radiozenders, voor de promotie van digitale radio via de ether in Nederland. Jaarlijks wordt er de ‘Week van de digitale radio’ gehouden waarin onder andere luisteraars radio’s met DAB+-mogelijkheden kunnen winnen. Vorig jaar werd de Week van de digitale radio in juni gehouden.

DAB+

DAB+ is de digitale opvolger van de analoge etherontvangst via de FM. Het is de bedoeling dat in de toekomst alle radiozenders gaan uitzenden via de digitale ether en de analoge FM-zenders worden uitgeschakeld. In Nederland is nog geen datum genoemd wanneer een dergelijke “switch off” gaat plaatsvinden.

Reclamecampagne

Onlangs is er al een nieuwe reclamecampagne van start gegaan voor de promotie van DAB+ in NederlandVoor de nieuwe campagne is onder andere een televisiecommercial opgenomen waarin bekende radio-DJ’s een belangrijke rol spelen.

Prijzen

Digital Radio NL geeft tijdens de deze week ook dagelijks prijzen weg via haar Facebook-pagina. “Volgers van de Facebook pagina van Digital Radio NL maken elke dag kans op een DAB+ radio ter waarde van € 79,99. Daarnaast trekken we op vrijdag 12 juli uit alle dag-winnaars één naam die, naast de DAB+ en Bluetooth speaker, ook een DAB+ en Bluetooth-adapter voor de auto wint, ter waarde van € 199,99.”, aldus de organisatie op haar website.

Radiozenders

Daarnaast geven diverse radiozenders ook zelf digitale radio’s weg in de vorm van prijsvragen.