Dance Radio 1 te ontvangen via DAB+ in Twente

De online radiozender Dance Radio 1 is tijdelijk ook te ontvangen in de digitale ether (DAB+) in de regio Twente. De radiozender is toegevoegd aan het lokale DAB+-kanaal van Broadcast Innovations op kanaal 7C vanuit Bentelo.

“Volgende stap”

“Sinds de start van Dance Radio 1, december 2010, is dit een volgende stap in de toekomst naar nieuwe distributievormen voor Dance Radio 1”, aldus de radiozender in een persbericht.

Aanbod

Sinds eind juli wordt er door Broadcast Innovations met een lokaal DAB+-kanaal uitgezonden in de regio Bentelo. Naast Dance Radio 1 zijn via het lokale DAB+-kanaal ook de radiozenders Olympia Radio, Olympia Classics, JAMM FM en Friday Zone te ontvangen.

Experimenteervergunning

Broadcast Innovations mag tot 1 januari 2018 uitzenden middels een experimenteervergunning die is afgegeven door Agentschap Telecom.

Dance muziek

Dance Radio 1 brengt in het Engels en Nederlands dagelijks een mix van commerciële dancemuziek vanaf de jaren 90 tot dancehits van nu. Daarnaast elk uur uittips, festivalverslagen, interviews en het laatste nieuws. Specials van een half uur gericht op een decennium, remixversies en nieuwe releases. “Daarnaast starten vanaf half september speciale 90s, trance, 12inch en Classics weekenden.”, aldus de radiozender.

De radiozender is naast DAB+ ook te beluisteren via Internet.