videoland

‘De 12 van Schouwendam’ eind 2019 bij Videoland, begin 2020 op RTL4

RTL komt met een opvolger van de serie De 12 van Oldenheim: de 12 van Schouwendam. De serie is eind dit jaar te zien op Videoland. Begin 2020 zal de serie op RTL4 worden uitgezonden.

Buitenland

Het eerste seizoen ‘De 12 van Oldenheim’ is verkocht aan de Verenigde Staten, Japan en Rusland en is volledig te zien bij Videoland. Nu komt RTL eind dit jaar met een opvolger.

Opnames starten deze maand

Deze maand starten de opnames van het tweede seizoen van de thrillerserie De 12. Na het succesvolle seizoen De 12 van Oldenheim draait het tweede seizoen, getiteld De 12 van Schouwendam, om een nieuwe mysterieuze zaak die zich afspeelt in een nieuw dorp: Schouwendam. De bloedstollende serie, waarbij rollen zijn weggelegd voor onder anderen Gijs Naber, Carine Crutzen en Huub Stapel is dit najaar in zijn geheel te zien op Videoland.

Het verhaal

De typisch Nederlandse plaats Schouwendam gaat al 25 jaar gebukt onder twee raadselachtige verdwijningen. Sinds 1995 ontbreekt van een 16-jarig meisje en een 17-jarige jongen ieder spoor. Als op een dag een geheimzinnige man in het dorp verschijnt, brengt dat het verleden explosief tot leven. Wie is hij en wat heeft hij met de verdwijningen van destijds te maken?

“Sterk verbonden”

Als er vervolgens dodelijke slachtoffers vallen, slaat de paranoia in het dorp volledig toe en zet dat de onderlinge verhouding van alle karakters op scherp. “In De 12 van Schouwendam verdwijnen geen 12 personages, zoals in de eerste reeks, wel is het getal 12 opnieuw sterk verbonden aan de geheimzinnige gebeurtenissen die in het dorp plaatsvinden.“, aldus RTL in een persbericht.

Succes

‘De 12 van Schouwendam’ dit najaar bij Videoland en begin 2020 bij RTL4.