Delta en Caiway breiden aanbod digitale televisie uit

Zowel aanbieder Delta uit Zeeland als Caiway hebben met ingang van 1 maart hun aanbod qua digitale televisiezenders uitgebreid. Aanbieder Caiway heeft het aantal kanalen dat in HD-kwaliteit wordt aangeboden uitgebreid. Aanbieder Delta biedt de kanalen van Discovery Networks zoals Discovery Channel, TLC en Eurosport weer aan. Beide aanbieders zijn eigendom van de Zweedse kapitaalinvesteerder EQT Infrastructure.

Caiway

Per 1 maart heeft aanbieder Caiway het aanbod digitale televisiezenders dat in HD-kwaliteit wordt uitgezonden uitgebreid. Het gaat hierbij om vier zenders in het Basic TV-pakket: ID, BBC World News, Xite en Disney XD. In het pakket Plus TV worden Discovery Science, Travel Channel en Motorsport.tv vanaf 1 maart in HD-kwaliteit doorgegeven.

In het pakket Internationaal wordt France 24 in HD-kwaliteit doorgegeven. Daarnaast worden vanaf 1 maart de kanalen van FOX Sports International en Ziggo Sport Totaal in HD-kwaliteit doorgeven.

Mindere analoge televisiezenders in Twente

Wel zijn sinds 1 maart een aantal televisiezenders uit het analoge televisiepakket in de regio Twente vervallen: MTV, Brava NL, CNN, Spike en National Geographic. In andere delen van haar verzorgingsgebied was de aanbieder al helemaal gestopt met het aanbieden van analoge televisie. De aanbieder heeft per 1 maart ook een aantal prijsverhogingen doorgevoerd.

Delta

De aanbieder Delta uit Zeeland heeft per 1 maart jl. de televisiezenders van Discovery Networks Benelux weer toegevoegd aan haar aanbod. De zenders van Discovery Networks verdwenen in mei vorig jaar bij de aanbieder omdat er geen overeenkomst kon worden bereikt voor een nieuw contract. De doorgiftekosten waren toen te hoog aldus de kabelaar.

Inmiddels heeft de aanbieder toch een nieuw contract gesloten en zijn de televisiezenders Discovery, Eurosport en TLC voor alle abonnees te zien. Daarnaast worden ook Animal Planet, Eurosport 2 en Discovery Science aangeboden in het pluspakket van de aanbieder.

Afbeelding: