Discovery, Eurosport, TLC en ID weer terug bij kabelaar Delta

Vanaf 1 maart zijn onder andere de zenders Discovery, Eurosport, TLC en ID terug bij kabelaar Delta uit Zeeland. De tv-provider heeft een nieuwe distributieovereenkomst getekend met Discovery Networks Benelux.

De zenders van Discovery Networks verdwenen in mei vorig jaar bij de aanbieder omdat er geen overeenkomst kon worden bereikt voor een nieuw contract. De doorgiftekosten waren toen te hoog aldus de kabelaar.

“Goed nieuws”

Ludolf Rasterhoff, CCO DELTA: “Goed nieuws. De zenders van Discovery Networks Benelux zijn vanaf 1 maart terug in ons digitale zenderaanbod. We weten dat een deel van onze klanten er echt naar uitkijkt om de mooie documentaires, series en grote sportevenementen weer te kunnen bekijken. Daarom zijn we bijzonder blij dat we nu tot een nieuwe overeenkomst zijn gekomen.

Allemaal digitaal

Alle digitale klanten van DELTA ontvangen vanaf 1 maart de zenders Discovery, Eurosport en TLC. Omdat in 2018 de volledige overstap wordt gemaakt naar digitaal kijken en luisteren, voegt DELTA de zenders alleen toe aan het digitale aanbod. Bovendien ontvangen klanten die met een DELTA-smartcard tv-kijken of via DELTA Interactieve TV ook de zender Investigation Discovery (ID).

Pluspakket

Ook in het Pluspakket (een extra digitaal zenderpakket) worden vanaf 1 maart zenders toegevoegd. Het gaat om Animal Planet, Eurosport 2 en Discovery Science.

Zenderaanbod en nieuwe kanaalnummers

Vanwege de toevoeging van de Discovery zenders in het digitale Standaardpakket én in het Pluspakket veranderen de kanaalnummers. Alle klanten worden persoonlijk geïnformeerd over de zenderwijzigingen en deze uitgebreide informatie staat ook op de website van de kabelaar.

Olympische Spelen

De kijkers van Delta moeten de Olympische Winterspelen, die vrijdag van start gaan en uitgebreid zijn te volgen op Eurosport nog missen. De klanten kunnen wel gebruik maken van de Eurosport Player.