“Den Haag FM/TV blijft lokale omroep Den Haag”

Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt blijft Den Haag FM/TV ook de komende vijf jaar de lokale omroep van Den Haag. De gemeenteraad zal zich over het voorstel buigen en het Commissariaat voor de Media neemt uiteindelijk het besluit wie zich de komende vijf jaar publieke lokale omroep van Den Haag mag noemen.

Twee partijen

Naast de huidige lokale omroep Stichting Stadsomroep Den Haag (Den Haag FM/TV) is ook de Stichting Omroep Den Haag in de race voor de vergunning. Achter deze stichting zit onder andere journalist Jos Heymans. Heymans was jaren actief voor RTL Nieuws als politiek verslaggever in Den Haag.

Samenwerken niet gelukt

In de afgelopen maanden zijn beide partijen met elkaar in gesprek geweest over een mogelijke samenwerking. De partijen moesten die mogelijkheid verkennen omdat de Mediawet dat voorschrijft. Maar de gesprekken, onder leiding van mediator Bert Bakker, hebben niet geleid tot een vereenkomst. Een gemiste kans vindt het college.

Omroep West

Vooral het feit dat er door Stichting Omroep Den Haag geen samenwerking wordt gezien met Omroep West, de regionale zender, ziet het college als een gemiste kans. ‘De mogelijke samenwerking met de regionale omroep is niet uitgewerkt. Daarbij lijkt Omroep Den Haag enigszins voorbij te gaan aan een vruchtbare samenwerking tussen lokale en regionale omroepen’, schrijft het stadsbestuur.

Het besluit van het college wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. Begin komend jaar stemt de raad over het voorstel. Als de gemeenteraad dit besluit volgt, stuurt de gemeente vervolgens een brief naar het Commissariaat voor de Media. Het commissariaat geeft vervolgens de licentie voor de komende jaren.

Meer informatie op de website van Den Haag FM.