Den Haag gestart met eigen Mediahub

Vandaag wordt er in Den Haag een ‘Haagse’ Mediahub gelanceerd. Het ‘virtuele mediahuis’ wordt vandaag officieel geopend in de Centrale Bibliotheek in Den Haag.

Regie bij Den Haag FM/TV

De Haagse lokale omroep Den Haag FM/TV is door wethouder Rabin Baldewsingh gevraagd de regie op zich te nemen van het Virtueel Mediahuis. Sinds 1 februari is Hagenaar Ron Habiboe aan de Haagse omroep verbonden als Regisseur Virtueel Mediahuis. Ron zal het komend jaar meehelpen om de samenwerking tussen de verschillende media-aanbieders in de residentie vorm en inhoud te heven.

Mediahub

Het Virtueel Mediahuis is gebaseerd op de technologie van de MediaHub en maakt een nieuwe en innovatieve manier van samenwerking tussen mediapartners in de stad mogelijk. Video, foto’s en content delen blijkt in de praktijk zeer moeizaam en omslachtig te verlopen, via het Virtueel Mediahuis kan dit met een paar klikken. Zo ontstaat een stedelijk netwerk voor samenwerking. De partners kunnen samen een stadsredactie vormen.

Nieuwe partners

Het Virtueel Mediahuis is bovendien zo ingericht dat nieuwe partners op elk moment in kunnen stappen. Het systeem is ontworpen door het bedrijf Grahplr en wordt door hen technisch begeleid. Jaarlijks, voor het eerst eind 2016, zal de haalbaarheid van de beheeractiviteiten door de Haagse omroep met de gemeente worden geëvalueerd.

Haagse partijen

Naast de gemeente en de Haagse lokale omroep werken Haagse Dingen, Segbroek TV, Den Haag Marathon, Cineac Den Haag, WijkTV Den Haag, RTV Discus en RTV West mee aan het opzetten van het Virtueel Mediahuis. Onderdeel van het project is het koppelen van de Digitale Muurkrant in de “hofstad”. Dit is een netwerk van ruim 300 digitale schermen verspreid in de stad. Door de koppeling kunnen nieuwsberichten uitgewisseld worden en ontstaat een groot bereik voor de partners.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.