Directeur RTV Oost is bereid om deel salaris in te leveren

Directeur en hoofdredacteur Marcel Oude Wesselink van RTV Oost is bereid om een deel van zijn salaris in te leveren. Dit bericht de regionale omroep RTV Oost op haar website.

Overleg

Oude Wesselink gaat binnenkort overleg over met de Raad van Toezicht van de regionale omroep van Overijssel. De raad juicht toe dat hij bereid is deze stap te zetten.

Ruggespraak

Voorzitter Gaston Sporre van de Raad van Toezicht heeft vrijdag ruggespraak gehad met de ondernemingsraad van RTV Oost, nadat er afgelopen week veel ophef was ontstaan over het salaris van Oude Wesselink. Beiden zijn van mening dat de stap van Oude Wesselink moreel gezien meer dan wenselijk is.

Ophef

Er ontstond deze week ophef over de beloning van Oude Wesselink, die weliswaar conform de regels was, maar meer dan de recent aangescherpte norm volgens de Wet Normering Topinkomens (WNT). Oude Wesselink zijn salaris ligt boven de norm van 178.000 euro, vastgelegd in de WNT, hij ontvangt 192.000 euro.

“Ongepast en idioot”

Tijs de Bree van de PvdA noemde het salaris van Oude Wesselink “Ongepast en idioot”. De Commissaris van de Koning in Overijssel, Ank Bijleveld, laat in een eerste reactie weten dat ze het salaris ook te hoog vindt. Formeel gaat de provincie er niet over, maar Bijleveld zegt dat ze de salaris kwestie zal aankaarten bij de voorzitter van de Raad van Toezicht van RTV Oost: Gaston Sporre.

Omroep West

Vorig jaar ontstond er bij een andere regionale omroep ook al discussie over de vergoeding van de directeur. Bij Omroep West kreeg Gerard Milo een flinke toeslagregeling bovenop zijn vaste vergoeding. De regeling zorgde toen ook voor veel commotie en uiteindelijk zag Milo af van de toeslagregeling