Presentatrice Debby Roukens vertrekt bij Omroep West

Presentatrice Debby Roukens vertrekt bij Omroep West. Roukens heeft woensdag bij de directie haar ontslag ingediend. Ze deed dat omdat ze het niet eens is met de vaste vergoeding die Omroep West-directeur Gerard Milo krijgt. Dit bericht de regionale omroep op haar website

Bonus

Omroep West heeft directeur Gerard Milo gecompenseerd voor de afschaffing van zijn omstreden bonus. In ruil ontving de topman een forse vaste salarisverhoging. Dat blijkt uit een brief van de toezichthouders, die in bezit is van RTL Nieuws. Eind 2014 ontstond commotie toen De Volkskrant meldde dat hij een bonus van 13.844 euro had ontvangen. Dat was bijna 8 procent van zijn totale beloning dat jaar, 179.000 euro. Omroep West boekte dat jaar een verlies van ruim 300.000 euro.

Vergoeding

Omroep West besloot de bonus vervolgens te schrappen. Nu blijkt echter dat Milo voor het verlies daarvan is gecompenseerd. In ruil voor zijn bonus, die kon variëren van 0 tot 15 procent van zijn salaris, ontving de directeur een forse vaste verhoging van zijn salaris. Die steeg met bruto 1000 euro per maand, ofwel 8,5 procent van zijn totale beloning dat jaar.

Duizend euro erbij

Naar aanleiding daarvan stelde PvdA-kamerlid John Kerstens deze week vragen aan minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken). Kerstens wil proberen de salarisverhoging van Milo terug te draaien.

Debby en haar mannen

Roukens (43) was sinds 2000 in dienst bij Omroep West. Aanvankelijk presenteerde zij het TV West Nieuws, maar later maakte ze de overstap naar de radio. Daar heeft ze onder meer het programma Roukost gepresenteerd. De afgelopen jaren was ze het vaste gezicht van het radio/tv-programma Debby en haar Mannen.

Hoofdredacteur Renzo Veenstra laat weten ‘meer dan verdrietig te zijn over het vertrek van Roukens

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.