Discovery Channel en Eurosport vrijdag op zwart bij DELTA

Kabelmaatschappij DELTA uit Zeeland zet vrijdag 5 mei definitief zenders als Discovery Channel en Eurosport op zwart.

Zenderwijziging

Vorige week kondigde de Zeeuwse kabelaar al aan dat de contractbesprekingen met Discovery Networks op niks waren uitgelopen. De exploitant voert per 5 mei een zenderwijzigingen door waarbij zenders als Discovery Channel, Eurosport en TLC uit het pakket worden gehaald. Dit leidde tot veel protest bij de abonnees van de kabelexploitant.

Overleg

Deze week zijn DELTA en Discovery Networks opnieuw om de tafel gaan zitten om uit de impasse te komen maar dit heeft niet geleid tot een resultaat. Derhalve worden vrijdag 5 mei de zenders van Disovery Networks definitief op zwart gezet bij de kabelaar.

“Geen nieuwe overeenkomst”

Helaas hebben de gesprekken met Discovery in de afgelopen dagen er vooralsnog niet toe geleid dat we tot een nieuwe overeenkomst zijn gekomen. Samen hebben we gehoor gegeven aan het verzoek van onze klanten om in goed overleg tot een oplossing te komen voor het behoud van de Discovery-kanalen bij DELTA. Tot onze spijt is het niet gekomen tot het gewenste resultaat.“, aldus de kabelaar in een verklaring.

“Alles aan gedaan”

Discovery Networks over de gang van zaken: “Zonder in detail te treden, durven we te stellen dat we er alles aan hebben gedaan om onze zenders voor jullie beschikbaar te houden. Helaas zijn we er samen niet uitgekomen. In samenspraak met Delta is afgesproken geen mededelingen te doen over vertrouwelijke informatie, zoals het verloop van de onderhandelingen, de prijs en andere contractvoorwaarden“.

Eurosport Player

Klanten die de Giro d’Italia, die vrijdag 5 mei van start gaat en exclusief live wordt uitgzonden op Eurosport, niet willen missen kunnen gebruikmaken van de Eurosport Player via internet.

Actiecode

Disovery Networks geeft aan dat het mogelijk is om een maand lang gratis te kijken naar de Eurosport Player middels een speciale actie: “Om het ‘leed’ – in ieder geval voor sportminnend  Zeeland – te verzachten, bieden we heel Zeeland een gratis maandabonnement aan op de Eurosport Player. In de krant de PZC van zaterdag 6 mei staat een vouchercode om dit maandabonnement te activeren op eurosportplayer.nl. Hiermee kunt u altijd en overal genieten van live topsport. Om te beginnen met de Giro d’Italia, die vrijdag 5 mei van start gaat, de MotoGP in Jerez dit weekend en later deze maand Roland Garros.”, aldus Disovery Networks in een verklaring.