Veel klachten over verdwijnen Eurosport en Discovery bij DELTA

Abonnees van de Zeeuwse kabelaar DELTA zijn niet te spreken over het verdwijnen van onder andere Eurosport en Discovery Channel per 5 mei aanstaande. Bij onder andere Omroep Zeeland en de regionale krant PZC zijn honderden klachten binnengekomen.

Contract

De kabelaar DELTA en Discovery Networks, waar televisiezenders als Eurosport, Discovery Channel, Animal Planet en TLC onderdeel van uitmaken, zijn het niet eens geworden over een nieuw contract. Volgens de kabelaar verhoogt Discovery Networks de kosten van het contract zo exorbitant dat die prijs niet meer opweegt tegen het aantal kijkers.

Goedmakertje

Als goedmakertje voor het verdwijnen van Eurosport wordt FOX Sports Eredivisie 1 vanaf 5 mei onderdeel van het digitale standaardpakket. Veel kijkers van DELTA zitten hier echter helemaal niet op te wachten zo blijkt uit de vele klachten die op sociale media staan. Uit een onderzoek van de regionale krant PZC blijkt dat 85 procent liever naar Discovery Channel kijkt dan naar dan FOX Sports.

Honderden klachten

Via de Facebook-pagina van de regionale Omroep Zeeland zijn honderden klachten binnengekomen. Veel abonnees overwegen naar een andere provider over te stappen. Dit zou een provider via glasvezel of ADSL kunnen zijn aangezien DELTA de enige aanbieder is die diensten aanlevert via coax-kabel. Overstappen naar satelliet-televisie is ook niet zonder risico’s want ook bij Canal Digitaal dreigen de zenders van Discovery Networks op zwart te gaan.

Opzeggen mag

De Consumentbond geeft aan dat opzeggen tot de mogelijkheden behoort aangezien de kabelaar eenzijdig het aanbod wijzigt. “Als de wijziging voor jou nadelig is, heb je het recht om het contract kosteloos op te zeggen. Je kabelbedrijf moet je daarop wijzen”,  aldus de bond tegenover Omroep Zeeland.

Wielerfans

Discovery Networks heeft inmiddels laten weten dat ook zij verrast zijn door het besluit van DELTA. “Wij hebben er alles aan gedaan om tot een nieuwe overeenkomst te komen, maar helaas is dat niet gelukt”, staat in een verklaring. De zendergroep zegt naar een oplossing te zoeken voor de Zeeuwse wielerfans. “Die mogen wat ons betreft de Giro d’Italia natuurlijk niet missen. We zijn dan ook aan het kijken hoe we hen tegemoet kunnen komen.”

Sociale media: