DiXte 1000 gestart op radiozender NPO FunX

Vanochtend is de vierde editie van de FunX DiXte 1000 gestart. Voor het eerst bestaat de top 3 volledig uit Nederlandse tracks.Tot en met vrijdag 11 november tellen de dj’s van jongeren van de NPO dagelijks van 09.00 tot 20.00 uur af naar de nummer 1.

Nederlandse urban-artiesten

Afgelopen week ontvingen Nederlandse urban-artiesten verreweg de meeste stemmen: Broederliefde (Mi No Lob), Jonna Fraser (Do or Die) en Sevn Alias (Gass) voeren de lijst aan. Tijdens de uitzendweek bepalen luisteraars wie van de drie de eerste plaats verdient.

“Nederlandse urbanscene booming”

Niels Hoogland, adjunct zendermanager van de radiozender: “De DiXte 1000 bewijst dat de Nederlandse urbanscene booming is. Ik ben trots dat FunX daar als kweekvijver voor nieuw Nederlands talent aan heeft bijgedragen. Wij supporten deze artiesten vanaf dag één, zo was Broederliefde in 2014 het allereerste FunX Talent. Dat zij nu in de top 3 staan is mooi om te zien.”

Ook in de rest van de lijst is veel muziek van eigen bodem te vinden. Na de Verenigde Staten komen de meeste hits uit Nederland. Jayh en Ronnie Flex zijn de meest genoteerde Nederlandse artiesten: beiden komen vijftien keer voor in de DiXte 1000. In totaal komt de muziek uit de lijst uit 44 verschillende landen. De gehele lijst vind je hier.

DiXte Avondshow

Van 20.00 tot 24.00 uur is het tijd voor de DiXte Avondshow. Elke avond zijn er dj sets van onder andere Freddy Moreira, Johnny 500 en Fajah Lourens, FunX-artiesten als Jonna Fraser, SBMG en SFB coveren tracks uit de DiXte 1000 én er zijn spannende en onverwachte Mystery Guests. Overdag raden luisteraars via de sociale kanalen van FunX wie deze gast is.

NPO FunX

FunX is te ontvangen via (digitale) kabel, DiAB+, de website FunX.nl en de FunX-app voor smartphones en tablets. In de vier grote steden is FunX met een lokale editie ook via de FM te ontvangen: Amsterdam 96.1, Rotterdam 91.8, Den Haag 98.4 en Utrecht 96.1 FM. Live luisteren naar de radiozender kan ook via onze pagina met livestreams.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.