Documentaire over Raymond van Barneveld te zien op RTL 7 en Videoland

De documentaire ‘Barney, Het Verdriet Van Een Wereldkampioen’ over darter Raymond van Barneveld is vanavond te zien op RTL 7. De documentaire is ook te bekijken via de on-demand dienst Videoland.

Fenomeen

Raymond van Barneveld is een dartfenomeen met vijf wereldtitels, 21 toernooioverwinningen en vijf TV-negendarters. Vanaf zijn eerste wereldtitel genoot hij van de ene op de andere dag van bekendheid, roem en status. Hij werd van Raymond omgedoopt tot Barney, een fenomeen. Zijn leven stond volledig op zijn kop en zou nooit meer hetzelfde worden. Sinds zijn vijfde en laatste wereldtitel uit 2007, worstelt Barney met de constante druk en het verlangen naar succes. Dat alle roem ook een keerzijde heeft wordt pijnlijk duidelijk in ‘Barney, Het Verdriet Van Een Wereldkampioen’.

Verlangen

Een jaar geleden kwam Helden Media met het idee om een documentaire te maken over Raymond van Barneveld. Het idee was Barney een jaar lang te volgen tijdens zijn voorbereiding op het volgende WK en zijn verlangen om deze nog eenmaal te winnen voor zijn kleinkinderen, maar in het jaar dat Raymond gevolgd werd, veranderde er verrassend veel in zijn leven.

We zijn erbij als hij besluit een punt te zetten achter zijn dartcarrière. Zijn vrouw Sylvia is slachtoffer van een brute overval, die zo zien we, meer impact op het stel heeft dan iemand voor mogelijk kan houden. De documentaire geeft een eerlijk, schitterend en tegelijk melancholisch beeld van Raymond in een voor hem turbulent jaar, waarin hij in een emotionele rollercoaster zit.“, aldus RTL in een persbericht.

RTL 7 en Videoland

De documentaire is zaterdag 22 december om 19.00 uur te zien bij RTL 7 en is vanaf 22 december ook te zien bij Videoland. RTL 7 staat tot en met begin januari in het teken van het WK Darts. Van Barneveld is al uitgeschakeld voor dit WK.