(C) Mediamagazine

WK Darts PDC live te volgen op RTL 7 en RTL 7 Darts Radio

Vandaag begint het wereldkampioenschap darts van de dartsbond PDC. Het evenement is live te volgen op RTL 7 en RTL 7 Darts Radio.

WK

Het WK darts van dartsbond PDC wordt tot en met dinsdag 1 januari 2019 gehouden in ‘Ally Pally’ te London. Ook dit jaar doen er weer diverse Nederlanders mee zoals natuurlijk Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Maar ook darters als Vincent van der Voort, Jan Dekker, Benito van de Pas en Jelle Klaasen doen mee. In totaal zullen er 13 landgenoten aan de oche verschijnen.

Naast de Nederlanders zullen ook bekende darters als Jamie Lewis, Dave Chisnall, Peter, Wright, Joe Cullen, Simon Withlock, James Wade, Gary Anderson en de winnaar van vorig jaar, Rob Cross, deelnemen aan het toernooi.

Televisie

Het gehele evenement zal worden uitgezonden door RTL 7. Naast RTL 7 zal er ook een (betaalde) livestream zijn op Internet waar de wedstrijden kunnen worden bekeken.

Openingsdag op RTL Z

Overigens is de eerste dag, van het WK vanavond niet te volgen op RTL 7 maar op RTL Z. Op RTL 7 wordt namelijk donderdagavond het voetbal uit de Europa League uitgezonden. De openingsdag start voor de Nederlanders meteen spannend. Jeffrey de Zwaan komt als allereerste in actie. Mocht hij de openingspartij winnen, komt hij later die avond opnieuw in actie in de laatste partij tegen verdedigend wereldkampioen Rob Cross.

Verder komt Jan Dekker ook in actie op de eerste speeldag. Hij neemt het op tegen de Brits dame Lisa Ashton, één van de twee vrouwen die meedoen dit jaar. Het gaat een zware partij voor de Nederlander worden, want naar alle waarschijnlijkheid schaart het hele Alexandra Palace zich achter de Britse. De Nederlandse publiekslievelingen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld komen respectievelijk op 15 en 17 december in actie.

RTL 7 Darts Radio

Het toernooi zal echter niet alleen op televisie te volgen zijn maar ook weer via RTL7 Darts Radio. Het is voor het derde jaar dat RTL7 Darts Radio is te horen. Wegens succes keert dit pop-up internetradiostation ook dit jaar weer terug. De radiozender is afgelopen maandag al gestart met haar uitzendingen.

Sociale media: