WK Darts in aantocht: RTL 7 Darts Radio weer van start

Donderdag begint het WK Darts van dartsorganisatie PDC. Vandaag gaat RTL 7 Darts Radio al weer van start.

WK

Het WK darts van dartsbond PDC wordt vanaf donderdag 14 december tot en met maandag 1 januari 2018 gehouden in London. Dit jaar doen er acht Nederlanders mee aan het toernooi waaronder titelverdediger Michael van Gerwen. Het toernooi is vanaf donderdag niet alleen uitgebreid te volgen op televisie via RTL 7 maar ook via RTL 7 Darts radio.

Voor de tweede keer

Vorig jaar werd, in een samenwerking tussen RTL 7 en YPCA De Radiofabriek, RTL 7 Darts Radio geïntroduceerd. Wegens succes keert dit pop-up internetradiostation vanaf vandaag terug tijdens de 25 ste editie van het WK Darts.

Live

Via het digitale radiostation zijn alle wedstrijden van het WK Darts te live volgen, maar ook de analyses vanuit de studio en de interviews die Arjan van der Giessen afneemt in Engeland.

Muziek

Buiten de wedstrijden om is er onafgebroken muziek voor mannen met elk heel uur een nieuwsblok. Elke dag om 12.30 uur en om 19.00 uur is de ‘players playlist’ te beluisteren, met daarin de favoriete muziek van diverse darters en het team van presentatoren, commentatoren en analisten van RTL 7.

“Niche”

“Mooi dat RTL 7 Darts Radio weer helemaal terug is! Het station sluit helemaal aan bij onze filosofie, dat het medialandschap steeds verder versnippert in verschillende niches. Met ALLsportsradio waren we al ‘niche’ als sportzender, maar wij denken dat het nog veel verder gaat versnipperen en straks iedere sport z’n eigen radiostation heeft”, aldus Lars Schotanus, directeur van YPCA De Radiofabriek.

Het radiostation is 24/7 te beluisteren via de website van RTL 7 Darts en via deze link.

Sociale media: