Duitsland: Middengolfantennes in Nordkirchen ontmanteld

In het Duitse Nordkirchen zijn woensdag de middengolfantennes die voorheen gebruikt werden voor de uitzendingen van radiozender Deutschlandfunk ontmanteld.

Niet meer gebruikt

De antennes werden al sinds eind 2015 niet meer gebruikt en eigenaar Media Broadcast heeft besloten om de antennes van beide bijna 100 meter hoog te ontmantelen. Inmiddels zijn in Duitsland de uitzendingen via de middengolf al enige tijd stopgezet en hebben de zendmasten geen functie meer.

Deutschlandfunk en Truckradio

Deutschlandfunk was tot en met eind 2015 te horen via middengolffrequentie 549 kHz in delen van Nederland door zendinstallatie van Nordkirchen dat in de deelstaat Nordrhein-Westfalen ligt.

Naast Deutschlandfunk heeft ook de radiozender Truckradio nog een aantal jaren uitgezonden vanaf deze installatie op 855 kHz. Woensdagochtend zijn beide antennes ontmanteld door de tuidraden met een snijbrander los te snijden. De ontmanteling verliep vlekkeloos.

Meer antennes ontmanteld

De middengolfantennes in Nordkirchen zijn niet de eerste antennes dit jaar in Duitsland die zijn ontmanteld. Eind februari is de 240 meter hoge zendmast in Tannfeld nabij Thurnau (Beijeren) opgeblazen. Deze mast werd ook gebruikt voor de uitzendingen van Deutschlandfunk op de middengolf.

Vrijdag 2 maart zijn in Donebach (Baden-Württemberg) twee antennes opgeblazen die voorheen werden gebruikt voor de uitzendingen van Deutschlandfunk op de Langegolf (153 kHz).

Video:

Ontmanteling zendmasten Nordkirchen