Eerste uitzending Radar Radio op NPO Radio 1

Vandaag om 15.00 uur is de eerste uitzending te horen van Radar Radio op NPO Radio 1. De AVROTROS komt hiermee met een radio-variant van het bekende consumentenprogramma op televisie.

Mischa Blok

Het programma wordt gepresenteerd door Mischa Blok. Blok kijkt in het programma met een kritische blik naar consumentenzaken. Daarbij wordt, zoals men gewend is van Radar, de confrontatie met bedrijven en overheden niet geschuwd.

Blok was nieuwslezer bij ANP en BNR Nieuwsradio en verslaggever/samensteller bij TROS In Bedrijf. In 2011 won ze de RadioLab-prijs voor ‘Dit is Radio 1’. De afgelopen drie jaar was ze verslaggever bij Radio EenVandaag, waar zij bekend stond om haar betrokken interviewstijl, altijd op straat, dichtbij de mensen en maatschappelijk geëngageerd.

Loden Radioleeuw

Het nieuwe programma reikt in haar eerste uitzending de Loden Radioleeuw uit. Welke radioreclame is de grootste oorwurm en wordt door de luisteraar als meest irritante radioreclame beschouwd? Voor de Loden Radioleeuw 2016 zijn Kruidvat, Incentro, Pearle, Fiat en Vodafone genomineerd. Kijkers van Radar hebben de afgelopen weken kunnen stemmen, maar wie gaat er met de prijs aan de haal?

Daarnaast is er in de eerste uitzending aandacht voor het verdwijnen cannabisolie uit de zorgverzekering en je hoort tips over het besparen op je energierekening.

Luisteren

De eerste uitzending van Radar Radio is vandaag, zaterdag 14 januari, om 15.00 uur te horen op NPO Radio 1. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Tweets: