Eerste vergunningen kleinvermogen middengolfzenders verstrekt

Het Agentschap Telecom heeft deze week de eerste vergunningen voor kleinvermogen middengolfzenders verstrekt. Diverse radiozenders melden dat zij de vergunning van het agentschap hebben ontvangen.

Aanvragen

Sinds 11 mei jl. kunnen er vergunningen voor zogenaamde ‘kleinvermogen’ middengolfzenders worden aangevraagd bij het Agentschap Telecom. Het Agentschap maakt onderscheid in drie nieuwe categorieën voor laagvermogen-middengolf: hobbyradio (zenderuitgangsvermogen van maximaal 1 watt), kleine omroep (vermogen tot maximaal 100 watt) en een laagvermogen middengolfzender voor evenementen. Navraag bij het Agentschap Telecom leert dat er inmiddels al meer dan 30 vergunningen zijn aangevraagd. Vanaf nu zijn de eerste vergunningen dus ook daadwerkelijk uitgegeven.

Radio Atlantis

Radio Atlantis is één van de eerste omroepen die de vergunning heeft ontvangen. De radiozender zendt inmiddels al uit via 1395 kHz vanuit het Friese Grou met ongeveer 100 watt. De officiële uitzendingen via de middengolf beginnen volgens de radiozender op 3 juli aanstaande. Naast Radio Atlantis zijn er nog meer radiozenders die hebben bekendgemaakt te gaan uitzenden via de middengolf.

Meer middengolfzenders

Zo willen Radio Tpot (Gasselternijveen) en Radio Babylona (Musselkanaal) gaan uitzenden via de 747 kHz, Wereldstad (Rotterdam/Hoogvliet) via 828 kHz, Memories AM (Oss) via 1251 kHz en AM sterdam (Amsterdam) op 1485 kHz.

Het Agentschap Telecom zegt op haar website geen overzicht te gaan bijhouden van de uitgegeven vergunningen. De website radio-tv-nederland.nl houdt op haar website wel een overzicht bij van radiozenders die met een kleinvermogen AM-vergunning gaan uitzenden zover deze informatie bekend is bij de website.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.