Sparta Stadion - Het Kasteel

EK Vrouwenvoetbal: Nederland-Zweden live op radio en televisie

De kwartfinale bij EK Vrouwenvoetbal Nederland-Zweden is live te volgen via radio en televisie. Zowel de NOS als Eurosport zenden de wedstrijd uit.

Nederlands vrouwenelftal

Het Nederlands vrouwenelftal kent op het Europees kampioenschap een droomstart. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman plaatste zich in de poulefase ongeslagen voor de kwartfinales. Zaterdag is in Doetinchem het sterke Zweden de volgende tegenstander. De wedstrijd start om 18.00 uur.

NPO 1

De wedstrijd tussen Nederland en Zweden is live te volgen bij de NOS op radio en televisie. Om 17.40 uur begint bij de NOS op NPO 1 de voorbeschouwing, om 18.00 klinkt het eerste fluitsignaal. Het commentaar bij de wedstrijd komt van Frank Wielaard.

Vanuit stadion De Vijverberg praat Gert van ’t Hof de kijkers bij met onze analisten Anouk Hoogendijk en Manon Melis. Rivkah op het Veld staat langs de lijn voor een sfeerverslag en een interview met de bondscoach.

Duitsland-Denemarken

Later op de avond wordt ook de tweede kwartfinale, tussen Duitsland en Denemarken, rechtstreeks uitgezonden. De voorbeschouwing van dat duel begint rond 20.25 uur. De wedstrijden zijn ook live te zien via nos.nl. In verband met de EK-wedstrijden is het NOS Journaal van 20.00 uur zaterdag te zien op NPO 2.

NPO Radio 1

Op NPO Radio 1 is de wedstrijd van Oranje te volgen via NOS Langs de Lijn, met commentaar van Andy Houtkamp en Ragnar Niemeijer. Oud-international Daphne Koster schuift aan voor de analyse. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Eurosport 1

De wedstrijd Nederland-Zweden is vanavond ook live te volgen via sportzender Eurosport 1. De voorbeschouwing op de televisiezender start om 17.30 uur. Ook de andere kwartfinale die vanavond wordt gespeeld tussen Duitsland en Denemarken is live te volgen via de sportzender.

Sociale media: