EO-jongerenzender BEAM stopt uitzendingen

BEAM, de EO-radiozender voor jongeren, stopt vanavond haar uitzendingen. Tussen 19.00 – 21.00 uur maken alle DJ’s van de online radiozender een gezamenlijk programma.

Afscheidsprogramma

Vandaag zendt de radiozender een speciaal afscheidsprogramma uit. Tussen 12.00 uur en 19.00 uur is een herhaling van de Worship Top 100 uit 2015 te horen. Tussen 19.00 en 21.00 uur is er een afscheidsshow te horen met alle DJ’s van de zender.

“Einde van een tijdperk”

Herbert Codée van EO’s BEAM over het stopzetten van de radiozender: “Het is echt het einde van een tijdperk. Zo zie ik het. Ik ben zelf ook ooit begonnen bij Xnoizz (het voormalige BEAM Radio, red.) en vind het heel jammer dat het er nu opzit voor de luisteraars en onze DJ’s. Ik kijk terug op een leuke tijd en denk dan met name aan locatie-uitzendingen zoals Flevo, EO-Jongerendag en het BEAM Festival. Ondanks dat het heel jammer is, biedt dit ook nieuwe kansen voor ons en gaan we op een andere manier muziek aanbieden.”

Reorganisatie

Het stopzetten van de jongerenzender van de Evangelische Omroep was al in juni van dit jaar bekend geworden. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) gaat de komende maanden een flinke reorganisatie doorvoeren in haar online aanbod van radio- en televisiekanalen. De reorganisatie maakt onderdeel uit van het Concessiebeleidsplan van de NPO voor de periode 2016-2020.

“Weinig impact”

Over de onlineradiozender BEAM schrijft de NPO in dit plan: “Uit analyses blijkt dat dit soort aanbod zijn publiek goed weet te vinden – met uitzondering van het webkanaal. Dit realiseert heel weinig impact. De NPO kiest er daarom voor dit webkanaal te staken en in te zetten op de andere vormen van aanbod op dit gebied.”. Het jongerenplatform BEAM van de EO zelf blijft bestaan. De website BEAM blijft bestaan en zal Christelijke muziek voor jongeren blijven promoten. Dit zal gebeuren via kanalen als Spotify, Youtube en Soundcloud.

Meer online radiozenders NPO stoppen

Niet alleen de uitzendingen van BEAM worden gestaakt. Ook de uitzendingen van onder andere BNN.FM, NPO Zappelin radio en diverse themazenders met klassieke muziek van de AVROTROS worden binnen enkele maanden uit de lucht gehaald. Daarnaast zullen er diverse themazenders die onderdeel uitmaken van de publieke radiozenders NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3 FM, NPO Radio 4 en NPO Radio 5 stoppen met hun uitzendingen. Welke radiozenders exact gaan verdwijnen is niet duidelijk.

Eerder is al bekend geworden dat NPO Radio 6 Soul and Jazz per 1 januari stopt als zelfstandige radiozender. De radiozender gaat verder als themakanaal NPO Soul and Jazz onder NPO Radio 2.

De laatste uitzenddag van BEAM kan worden beluisterd via Internet.

Tweets:

https://twitter.com/mercylyn_/status/670634421570183168

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.