Europa League met PSV en FC Twente live op RTL7

voetbalVanavond komen PSV en FC Twente in actie in de vierde speelronde van de Europa League. Beide wedstrijden zijn live te zien op RTL7 en Internet. Ook Eredivisie Live besteedt aandacht aan de Europa League. De vaste presentatoren Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen zitten weer de hele avond in de studio om de wedstrijden met kritische blik en vrolijke noot te analyseren. Om 18.00 uur begint de voorbeschouwing en vanaf 19.00 uur zijn beide clubs live te volgen bij RTL 7.

PSV is afgereisd naar Zweden voor de tweede ontmoeting met AIK Stockholm. De wedstrijd begint om 19.00 uur. Na het gelijkspel van twee weken geleden, zullen de Eindhovenaren er alles aan doen om de volle drie punten te pakken. AIK staat puntloos onderaan in de poule. Bij winst morgenavond nemen ze de derde plek over van PSV. Vincent Schildkamp is in Zweden aanwezig voor het commentaar en Marcel Maijer is ter plaatse voor interviews. De andere wedstrijd in deze poule is Napoli (Italië) tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk (Oekraïne).

De tweede wedstrijd van de avond komt live vanuit de Grolsch Veste in Enschede. Om 21.00 uur gaat Twente proberen zich te revancheren op Levante UD. Twee weken geleden verloren de Tukkers in Spanje met 3-0 en om dit tweeluik met Levante niet puntloos te beëindigen zullen ze flink aan de bak moeten. Een feit dat in voordeel van FC Twente spreekt is dat ze al 12 Europese thuiswedstrijden ongeslagen zijn. Bij winst stijgt FC Twente naar de tweede plek in de poule. Mocht in de andere wedstrijd Hannover (Duitsland) verliezen van Helsingborg (Zweden), dan kunnen de Tukkers zelfs de eerste plek overnemen. Kortom, alles is nog mogelijk in deze spannende poule. Pascal Kamperman voorziet de wedstrijd tussen FC Twente en Levante UD van commentaar en René van den Berg verzorgt de interviews. Aansluitend volgen de samenvattingen van de overige in de Europa League gespeelde wedstrijden.

Beide wedstrijden zijn ook online live te volgen via www.rtl.nl/europaleague. Daarnaast is er op digitaal gebied nu ook de ‘RTL 7 Europa League Match Tracker’, gratis verkrijgbaar in de App Store. Hiermee kan de bezitter van een iPhone videoclips van de doelpunten en de aanleidingen voor rode kaarten en strafschoppen terugzien. Na het laatste fluitsignaal biedt het zelfs een samenvatting van de gespeelde wedstrijd. Ook geeft de app het laatste nieuws over de Europa League, de resultaten en de standen in de poule weer.

Uitzending: RTL 7, donderdag 8 november
18.00 uur Voorbeschouwing
19.00 uur AIK Stockholm – PSV live
21.00 uur FC Twente – Levante UD live
23.15 uur Samenvattingen

Eredivisie Live
Ook de betaalzender Eredivisie Live besteedt aandacht aan de Europa League. Op Eredivisie Live kanaal 1 is vanaf 18.30 uur een schakelprogramma te zien met alle hoogte punten. Daarnaast zijn de volgende wedstrijden live te zien op de overige tv-kanalen:

  • Fenerbahce – Limassol (kanaal 2 vanaf 18,55 uur)
  • Sporting Portugal – KRC Genk (kanaal 2 vanaf 21.00 uur)
  • Club Brugge – Newcastle Utd (kanaal 3 vanaf 18.55 uur)
  • Athletic Bilbao – Olympique Lyon (kanaal 3 vanaf 21.00 uur)