Eurosport haalt goede kijkcijfers met Roland Garros

Tennistoernooi Roland Garros gaat de boeken in als best bekeken editie van het graveltoernooi ooit bij Eurosport. Dit bericht de sportzender vandaag in een persbericht.

Best bekeken

De open Franse tenniskampioenschappen van 2018 gaan de Australian Open 2017 voorbij als best bekeken Grand Slam in de historie voor de Home of Grand Slam Tennis.

2,6 miljoen Nederlanders

De wedstrijden op gemalen baksteen in de Franse hoofdstad waren dit keer goed voor gemiddeld 118.000 kijkers en over de gehele periode volgden 2,6 miljoen Nederlandse tennisfans de verrichtingen van de mondiale tennistop. Voor de mannenfinale tussen Rafael Nadal en Dominic Thiem – in drie sets gewonnen door de Spanjaard – zaten zondagmiddag gemiddeld 314.000 kijkers voor de buis. De finale bij de vrouwen – tussen Simona Halep en Sloane Stephens – was op zaterdag 9 juni goed voor een gemiddeld aantal kijkers van 145.000.

Giro

De sportliefhebbers stemden in de maand mei van dit jaar sowieso in groten getale af op Eurosport. Door met name de Giro d’Italia, de MotoGP van Jerez en dus Roland Garros noteerde de sportzender in mei met 2,9% het hoogste maandmarktaandeel ooit op de ‘commerciële’ doelgroep (man 20-49 jaar). In de periode vanaf de start van de Giro d’Italia (4 mei) tot en met het einde van Roland Garros wisten in totaal 6,3 miljoen kijkers de sportzender te vinden (40% van alle Nederlanders).