Eurovisie Songfestival live bij AVROTROS op NPO 1

Vanavond, dinsdag 9 mei, staat de eerste halve finale op het programma van het Eurovisie Songfestival 2017. Het evenement wordt live uitgezonden door de AVROTROS op NPO 1.

62e editie

Het Eurovisiesongfestival 2017 zal de 62ste editie van deze Europese liedjeswedstrijd worden. Nadat de zangeres Jamala het festival in 2016 voor Oekraïne had gewonnen met het lied 1944, maakte de Oekraïense omroep NTU bekend de organisatie van het festival op zich te nemen.

Rusland afwezig

Rusland is bij deze editie niet aanwezig. Het land zou meedoen met het nummer Flame is burning, gezongen door Joelia Samojlova. Rusland besloot toch af te zien van deelname, omdat Joelia Samojlova een reisverbod naar Oekraïne was opgelegd voor drie jaar, wegens het illegaal betreden van de Krim in 2015.

O’G3NE

Voor Nederland zal de formatie met het nummer Lights and shadows meedoen aan het songfestival dit jaar. O’G3NE moet donderdag in de tweede halve finale haar optreden doen. Beide halve finales en natuurlijk de finale worden live uitgezonden door de AVROTROS op NPO 1.

Halve finales

Vanavond, dinsdag 9 mei, zal om 20.30 uur op NPO 1 het programma ‘Op weg naar het Songfestival’ te zien bij de AVROTROS. Om 21.00 uur start de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Donderdag, 11 mei, om 21.00 uur zal de tweede halve finale worden uitgezonden door de AVROTROS op NPO 1.

Finale

Zaterdag is de dag van de finale van het Songfestival. Om 20.30 uur begint het programma ‘Op weg naar het Songfestival’ en de finale is om 21.00 uur. Beide programma’s worden uitgezonden op NPO 1.

NPO Best

Op donderdag 11 mei, direct na de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival, blikt het presentatieduo Buddy Vedder en Ruth Jacott live vanuit VondelCS in Amsterdam met gasten terug op de halve finales en samen bespreken ze hun verwachtingen van de finale van zaterdag 13 mei. Het Songfestival Café kijk je op NPO Best (Ziggokanaal 311 of KPN 58) en live op Facebook

NPO Radio 2

De hele week komt DJ Bart Arens op NPO Radio 2 live vanuit Kiev met het programma ‘Op weg naar de finale’. In ‘Op weg naar de finale’ ontvangt hij OG3NE iedere dag een uur lang. Lisa, Amy en Shelley gaan zelf radio maken en tracks laten horen die voor hun bijzonder zijn. Arens is elke werkdag te horen tussen 9-12 uur op NPO Radio 2. De radiozender is landelijk te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Video: