Evergreen Top 1000 van start op NPO Radio 5

Tot en met vrijdag 1 december is de Evergreen Top 1000 te horen op NPO Radio 5. De lijst is de gehele week te horen tussen 7.00 en 20.00 uur op de radiozender.

Het Dorp

De lijst is samengesteld op basis van de keuze van de luisteraar van NPO Radio 5. ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld staat dit jaar voor de zevende keer op nummer 1. Daarnaast staan dit jaar maar liefst vier Nederlandstalige nummers in de top 10. De gehele lijst is te vinden op de website van de radiozender.

Hoogste binnenkomer

Led Zeppelin’s Stairway To Heaven is op nummer 37 de hoogste nieuwe binnenkomer in de NPO Radio 5 Evergreen Top 1000. Harrie Jekkers is met Ik Hou Van Mij de hoogste Nederlandstalige binnenkomer op 539. Hofleverancier in de lijst zijn opnieuw The Beatles.

“Lijst meer in beweging dan ooit”

Arjan de Ruiter, Music Director NPO Radio 5: “De 10e editie van de Evergreen Top 1000 laat zien dat de lijst meer dan ooit in beweging is. We zien dit jaar maar liefst 177 nieuwe binnenkomers in de lijst. U2, Pink Floyd, maar ook Adele, Ilse DeLange en BLØF hebben dit jaar een plek in de Evergreen Top 1000. Natuurlijk zijn ook de vertrouwde nummers van ABBA, Boudewijn de Groot en The Beatles weer te horen.”

Televisie

Naast de radio-uitzendingen van de Evergreen Top 1000 wordt de lijst ook ondersteund met een televisieprogramma. De hele week presenteren Manuëla Kemp en Henkjan Smits in het televisieprogramma NPO Radio 5 Evergreen Top 1000 de mooiste videoclips. Het programma is elke dag te zien om 15.55 uur op NPO 1.

De beelden van de populaire evergreens nemen de kijker mee terug naar de jaren 60, 70 en 80. Het programma haakt daarmee aan op de gelijknamige hitlijst van NPO Radio 5. Manuëla Kemp en Henkjan Smits vertellen vanuit de beroemde Wisseloord Studio’s in Hilversum de verhalen áchter de bekende hits en leiden de verschillende clips in. Nummers die ouderen bijna allemaal kunnen meezingen.

Luisteren

Luisteren naar de Evergreen Top 1000 op NPO Radio 5 kan landelijk via de digitale ether (DAB+), alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.