Evergreen Top 1000 van start op NPO Radio 5

Vandaag om 07.00 uur starten NPO Radio 5 presentatoren Henk Mouwe en Manuëla Kemp de nummer 1000 in van de Evergreen Top 1000, live vanuit Beeld & Geluid in Hilversum. De hele week, tot vrijdagavond 19.00 uur, klinken de favoriete evergreens van de NPO Radio 5 luisteraars. ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld staat op nummer 1 van de lijst. Publiek is de hele week van harte welkom bij de uitzending van de Evergreen Top 1000 in Beeld & Geluid.

Evergreen Top 1000

De Radio 5 luisteraars stemden tot en met 11 september. ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld is voor de vijfde maal de favoriete evergreen van de luisteraar. Hoogste nieuwe binnenkomer is Boudewijn de Groot. Zijn ‘Avond’ staat op nummer 16. Hofleveranciers van de lijst zijn Elvis Presley (37 noteringen), The Beatles (33), Cliff Richard (29), The Rolling Stones (18) en The Cats (17). Albert West stijgt met zijn ‘You And Me’ van positie 1968 naar 326 en is de grootste stijger. Opmerkelijk is dat de Amazing Stroopwafels met hun single ‘Oude Maasweg’ binnenkomen op 988 op basis van de vrije keuzemogelijkheid van de stemmers.

DJ’s

De publieke nostalgische zender draait tot en met vrijdag 25 september 19.00 uur duizend evergreens. De NPO Radio 5 presentatoren Henk Mouwe, Manuëla Kemp, Jan Steeman, Jan Rietman, Petra de Joode, Hijlco Span, Karin de Groot en Tom Dirks tellen in 5 dagen af naar de nummer 1. De luisteraar hoort op NPO Radio 5 classics en evergreens in combinatie met nieuws, informatie en service. De publieke zender is voor alle luisteraars die de goede muziek van vooral de jaren 60 en 70 én een prettige sfeer waarderen.

NPO Radio 5 is overal in Nederland te beluisteren via DAB+, alle digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet. De gehele lijst is hier te vinden.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.