Extra editie RADIONL te beluisteren via DAB+ in Noord-Nederland

Het DAB+-aanbod in Noord-Nederland is uitgebreid met een extra regio-editie van de commerciële radiozender RADIONL.

RADIONL

Sinds vrijdag is via het regionale DAB+-kanaal in noord Noord-Holland en Friesland (kanaal 9D) uitgebreid met een extra editie van de commerciële radiozender RADIONL. Het gaat om de editie voor de regio Noord Noord-Holland. Via het kavel in deze regio was al de editie van RADIONL voor Friesland te beluisteren. Overigens lijkt het signaal op de nieuwe regio-editie overeen te komen met de editie van RADIONL voor de regio Amsterdam.

Freez FM

Het aanbod via DAB+ in deze regio was vrijdag ook al uitgebreid met de regionale commerciële radiozender Freez FM. De uitzendingen van Freez FM werden eind vorig jaar gestopt omdat de radiozender verder ging onder de naam Radio 8FM. De radiozender is een samenwerkingsverband aangegaan met Radio Royaal (Randstad) en Radio 8 FM in Zuid Nederland.

Hierdoor werden de uitzendingen van Freez FM gestaakt en is men verder gegaan onder de naam Radio 8 FM / editie Noord- en Oost Nederland op de frequenties van Freez FM. Sinds vrijdag is er weer nieuw leven geblazen in de regionale commerciële radiozender Freez FM. De zender is nu uitsluitend te beluisteren via DAB+ en Internet.

DAB+-aanbod

Naast Freez FM en twee regionale edities van RADIONL zijn via het DAB+kavel in Noord Nederland ook Radio 8 FM, Radio Continu, Simone FM, Amor FM, Joy Radio, Waterstad FM, Wild FM, Radio Maria, KBC/Radio Seagull en de publieke regionale radiozenders Omrop Fryslan en Radio Noord-Holland te beluisteren.

Tweets:

 

Eén reactie

  1. Ik heb hier in de achterhoek nog slecht bereik met DaB+ ik hoop dat dit wel gaat veranderen dit jaar

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.