Festival Eurosonic Noorderslag live op radio, televisie en Internet

Het muziekfestival Eurosonic Noorderslag is live te volgen op radio- en televisie. Het Groningse festival is te volgen op NPO 3FM, NPO 3 en Internet.

Eurosonic Noorderslag

Het festival Eurosonic Noorderslag bestaat eigenlijk uit twee festivals. Sinds woensdag is het Eurosonic-festival al gestart in Groningen. Eurosonic is het grootste showcasefestival van Europa en vindt ieder jaar in januari op de woensdag, donderdag en vrijdag vóór Noorderslag plaats in Groningen. Tijdens het festival treden een kleine 250 bands en acts op, op 36 podia in de Groningse binnenstad. In tegenstelling tot Noorderslag, het andere festival binnen Eurosonic Noorderslag, treden tijdens Eurosonic artiesten op uit zowel Nederland als uit andere Europese landen.

Noorderslag vindt dit jaar plaats op zaterdag 16 januari en wordt gehouden in de Oosterpoort in Groningen. Tijdens het festival treden meer dan 50 Nederlandse bands en acts op. Tijdens Noorderslag wordt jaarlijks de Popprijs uitgereikt aan de persoon of artiest die het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. De Popprijs wordt dit jaar voor de 30e keer uitgereikt en is een prijs van Buma Cultuur. Eurosonic Noorderslag is live te volgen op radio en televisie.

Televisie

De NOS en NTR zenden het Noorderslag-festival zaterdag 16 januari live uit uit in het programma 3 On Stage op NPO 3. Presentatrice Annechien Steenhuizen praat de verschillende acts tijdens de uitzending aan elkaar. Optredens in verschillende zalen worden live uitgezonden. Tijdens Noorderslag zijn onder andere optredens van Douwe Bob, Kenny B, Sef en Rondé. De uitzending is zaterdag 16 januari om 22.25 uur
te zien op NPO 3.

Radio

Publieke radiozender NPO 3FM is sinds woensdag al actief met live-uitzendingen vanuit Groningen. Vanavond, vrijdag 15 januari, zendt NPO 3FM het programma 3voor12 Radio live uit vanuit Groningen. Op zaterdag 16 januari komen de uitzendingen de gehele avond vanuit Groningen. Om 19.00 uur trapt Sander Hoogendoorn af. De uitzending vanuit het Noorderslag-fesitval wordt in de nacht van zaterdag op zondag om 3.00 uur afgesloten door Michiel Veenstra.

Internet

VPRO’s 3voor12 komt vanuit het Eurosonic-fesitval met een talkshow. In de 3voor12 Talkshow ontvangt 3voor12’s journalist Atze de Vrieze per uur drie gasten voor items van ongeveer tien minuten. Razendsnel praten zij je bij over de meest interessante ontwikkelingen in de muziekindustrie. De uitzending is vrijdag te volgen tussen 15.00-17.30 uur. De show is ook live te volgen via Youtube. Meer informatie via de website van 3voor12.

Video:

Aftermovie Eurosonic Noorderslag 2015

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.