Festival Lowlands uitgebreid te volgen op radio, televisie en Internet

Dit weekeinde vindt het festival Lowlands plaats in Biddinghuizen. Het festival is ook dit jaar uitgebreid te volgen via radio, televisie en Internet.

Festival

Het festival wordt dit jaar voor de 25e keer gehouden in de polder van Biddinghuizen. Het festival begint vandaag, vrijdag 18 augustus en duurt nog tot zondag. Naast muziek is er ook aandacht voor onder andere theater en film.

Optredens

Optredens zijn er dit jaar zijn onder andere Sean Paul, Chef’Special, Moderat, The XX, Iggy Pop, Feist, Kovacs, Bastille, Editors, Elbow, London Grammar, Cypress Hill en Mumford & Sons. Het festival is geheel uitverkocht maar is wel te volgen via radio, televisie en Internet.

NPO 3FM

NPO 3FM zendt zowel vrijdag, zaterdag als zondag grote delen van de dag live vanaf Lowlands in Biddinghuizen. De 3FM-dj’s doen verslag van de sfeer op het festivalterrein, laten je de beste live-muziek horen vanaf de diverse podia. 3FM is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

NPO 3

Op NPO 3 is er zaterdag- en zondagavond aandacht voor Lowlands. Op zowel zaterdag als zondag zijn er hoogtepunten te zien van alle optredens van het festival. Op zaterdag 26 augustus en zaterdag 2 september is er ook nog een terugblik te zien op deze 25e editie van het festival in The Lowland Show. In een uur durende uitzending voert Tim den Besten gesprekken met artiesten, schrijvers, politici en cabaretiers en is er speciale aandacht voor 25 jaar Lowlands.

101TV

VPRO’s muziekplatform 3voor12 doet voor de 25e keer verslag van Lowlands. Volg het festival van vrijdag 14.00 uur tot en met maandag 00.00 uur via de livestream op 101.tv en vpro.nl/3voor12. Na afloop zijn alle verslagen, recensies en registraties terug te vinden op de site. 101TV is te ontvangen via diverse digitale televisiepakketten en via Internet.