Pinkpop wil meer gaan samenwerken met NPO Radio 2

Popfestival Pinkpop overweegt nadrukkelijk te gaan samenwerken met Radio 2. Dit heeft fesitval-directeur Jan Smeets aangegeven in dagblad de Limburger. Tot op heden was een verslag van het festival altijd te horen op NPO 3FM.

Koeswijziging

Het muziekfestival dat elk jaar wordt gehouden rond Pinksteren in Landgraaf meent vooral door de koerswijziging bij huidig partner 3FM wellicht betere aansluiting bij een andere zender te vinden. Jan Smeets benadrukt overigens dat er nog niks definitief is.

Veel gepraat

Smeets vindt dat het vele gepraat van de DJ’s op 3FM ten koste gaat van de muziek. Ook vindt hij dat de zender popmuziek te veel beschouwt als een genre voor jongeren.

“Sympathiek”

NPO Radio 2 vindt de suggestie van Pinkpop sympathiek, zegt Jurre Bosman, directeur radio van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). “Radio 2 is tegenwoordig ook een zeer brede muziekzender voor een volwassen doelgroep. Pinkpop is voor jong en oud een van de belangrijkste festivals in het jaar. We gaan graag met Jan in gesprek over onze toekomstige samenwerking.“, aldus Bosman tegenover het dagblad.

Concert at SEA

NPO Radio 2 heeft dit jaar ook de verslaggeving van Concert at SEA al overgenomen van NPO 3FM. Dit festival in Zeeland was tot dit jaar te beluisteren op NPO 3FM maar sinds dit jaar doet NPO Radio 2 verslag van dit festival