FiberFlevo trekt stekker uit glasvezelproject Flevoland

FiberFlevo gaat niet door met het aanleggen van glasvezel in delen van oost en zuid Flevoland. Er is volgens de aanbieder te weinig animo voor snel internet via de glasvezel. In Noord-Holland heeft Fiber NH wel een succesje geboekt.

Maar 10 procent aangemeld

Op 29 oktober was de sluitingsdatum voor de vraagbundeling voor glasvezel in het buitengebied van Oostelijk en Zuidelijk Flevoland. Voor het aanleggen van glasvezel in dit gebied moesten minimaal 50 procent van de gezinnen zich aanmelden voor het project. Uiteindelijk bleek dat slechts 10 procent interesse had. “Hieruit blijkt dat de nood naar snel internet toch niet zo groot is dan men dacht“, aldus FiberFlevo in een reactie op haar website.

Betreuren

FiberFlevo betreurt dit lage percentage. Daarnaast ziet FiberFlevo geen kans om op dit moment de ondergrens wél te behalen. Daarom is het bedrijf genoodzaakt om definitief een “No Go” aan te kondigen.

Wel succes in Noord-Holland

In Noord-Holland heeft het bedrijf Fiber NH wel succes geboekt. Het buitengebied van Westfriesland krijgt wel snel internet via de glasvezel. Fiber NH wist 51 procent van de geselecteerde adressen uit de buitengebieden van Medemblik, Opmeer, StedeBroec, Enkhuizen en Drechterland warm te maken voor het Internet via de glasvezel. Ook hier moesten minimaal 50 procent van de adressen zich aanmelden voor glasvezel.

Fiber NH gaat snel starten met de aanleg van het netwerk zodat in het tweede kwartaal van 2019 de eerste abonnees kunnen worden aangesloten.

Sociale media: