Film1 gaat concurrentie aan met Netflix en Videoland

Film1 is vanaf morgen beschikbaar als een losse streamingdienst en gaat hiermee de concurrentie aan met aanbieders als Netflix en Videoland in Nederland.

Via tv-provider

Tot op heden moest een Film1-abonnement worden afgenomen bij een televisieprovider als Ziggo of KPN. Naast het kijken naar een viertal lineaire filmkanalen kan daarbij ook gebruik worden gemaakt van de on-demand dienst van de aanbieder. Een abonnement op deze dienst kost ongeveer 15 euro per maand. De dienst is ook beschikbaar in combinatie met een Playstation-abonnement.

Losse dienst

Vanaf donderdag is de filmzender echter ook als los abonnement te bestellen zonder tussenkomst van een tv-aanbieder. Volgens de website Variety gaat een abonnement 8 euro per maand of 80 euro per jaar kosten. Via de dienst kan via de app of website worden gekeken naar Film 1 Premiere en het on-demand aanbod.

Het aanbod bestaat uit de lineaire zender van Film1 Premiere en daarnaast zo’n driehonderd on-demand titels. Het aanbod van de filmzender blijft ook beschikbaar via de bestaande televisieaanbieders.

Sony Pictures Television

Film1 is sinds juli 2015 eigendom van Sony Pictures Television. Liberty Global startte Film1 op 1 februari 2006 toen het de activiteiten van het toenmalige Nederlandse Canal+ overnam. Liberty Global moest de filmzenders verkopen omdat het met de overname van Ziggo op de premiumtelevisiemarkt een te grote marktmacht had verkregen.