“Film1 stopt alle activiteiten in Nederland”

Filmzender Film1 stopt met al haar activiteiten in Nederland. Zowel de lineaire televisiezenders als het on-demand aanbod wordt stopgezet. Dit bericht de website Nederlands Medianieuws. Film1 is sinds juli 2015 eigendom van Sony Pictures Television.

Stekker eruit

Lisa Broock, vice president corporate communications bij Sony Pictures Entertainment geeft aan dat per 1 augustus 2019 dat de lineaire televisiezenders Premiere, Drama, Action, en Family stoppen met uitzenden. Ook wordt het on-demand aanbod stopgezet. Volgens NederlandsMedianieuws zou het steeds moeilijker worden om filmrechten voor Nederland binnen te halen.

Via aanbieders en Internet

Film1 was in eerste instantie exclusief te bekijken via aanbieders als KPN en Ziggo. In juni 2018 maakte Film1 het mogelijk om ook buiten tv-aanbieders als Ziggo en KPN om een abonnement af te sluiten op de dienst. Sinds kort bood de filmzender daarom ook een speciale app aan om de filmzender via de smart-tv was te bekijken.

Sony Pictures Television

Film1 is sinds juli 2015 eigendom van Sony Pictures Television. Liberty Global startte de filmdienst op 1 februari 2006 toen het de activiteiten van het toenmalige Nederlandse Canal+ overnam. Liberty Global moest de filmzenders verkopen omdat het met de overname van Ziggo op de premiumtelevisiemarkt een te grote marktmacht had verkregen.