Film1 nu ook te bekijken via app op Samsung Smart TV

Filmzender Film1 is sinds kort ook te zien via een app op de Samsung Smart TV’s. De app is beschikbaar op toestellen van Samsung vanaf het modeljaar 2016.

App

Abonnees van Film1 die hun abonnement direct hebben afgesloten bij de filmzender kunnen vanaf nu direct op hun Samsung smart-tv kijken naar het aanbod van de zender.

Voorheen konden deze abonnees de films alleen kijken via bijvoorbeeld de tablet of smartphone en middels een Chromecast of Airplay-verbinding de films op hun televisie bekijken.

Tv-aanbieder

Abonnees die Film1 ontvangen via een tv-aanbieder (Ziggo, KPN, T-Mobile, Tele2, Telfort, etc.) hadden al de mogelijkheid om via hun interactieve settopbox het aanbod van Film1 on demand te bekijken.

Direct afsluiten

In juni 2018 maakte Film1 het mogelijk om ook buiten tv-aanbieders als Ziggo en KPN om een abonnement af te sluiten op de dienst. Een abonnement via de dienst zelf is vaak goedkoper dan een abonnement via de tv-aanbieder.

Sony Pictures Television

Film1 is sinds juli 2015 eigendom van Sony Pictures Television. Liberty Global startte de filmdienst op 1 februari 2006 toen het de activiteiten van het toenmalige Nederlandse Canal+ overnam. Liberty Global moest de filmzenders verkopen omdat het met de overname van Ziggo op de premiumtelevisiemarkt een te grote marktmacht had verkregen.