Geen prijsverlaging Film1 verwacht bij tv-aanbieders

Het ziet er niet naar uit dat tv-aanbieders als Ziggo en KPN de abonnementsprijs van filmzender Film1 gaan verlagen met de introductie van Film1 als losse on-demand dienst.

Losse streamingdienst

Sinds donderdag is het mogelijk om Film1 als losse streamingdienst af te nemen zonder tussenkomst van een tv-aanbieder. Het is mogelijk om voor 7,99 euro per maand een abonnement af te sluiten op deze dienst. Het is ook mogelijk om een jaarabonnement te kopen voor 79,99 euro per jaar (6,67 euro per maand).

Met dit abonnement zijn alle films en series on-demand te bekijken via tablet, website of smartphone en daarnaast is de lineaire tv-zender Premiere te bekijken. Middels Chromecast of Airplay kan het aanbod op het tv-scherm worden bekeken.

Via tv-provider

Tot op heden moest een Film1-abonnement worden afgenomen bij een televisieprovider als Ziggo of KPN. Naast het kijken naar een viertal lineaire filmkanalen kan daarbij ook gebruik worden gemaakt van de on-demand dienst van de aanbieder. Een abonnement op deze dienst kost ongeveer 15 euro per maand. Per jaar moet dan ongeveer 180 euro per jaar worden betaald: 100 euro meer dan een jaarabonnement op de streamingdienst.

Geen prijsverlaging

Het ziet er niet naar uit dat tv-aanbieders met de komst van de streamingdienst hun abonnementsprijs voor Film1 te gaan verlagen. Ziggo heeft al aangegeven de prijs van de filmzender niet te gaan verlagen. Bij Ziggo kost een abonnement op de filmdienst 14,95 euro per maand.

Ander aanbod

Ziggo geeft aan dat bij een abonnement via de tv-aanbieder naast Film 1 Premiere ook gekeken kan worden naar de tv-zenders Drama, Action en Family. Daarnaast kam bij een abonnement via een tv-aanbieder gelijktijdig live of on-demand worden gekeken via de digitale televisieontvanger van de aanbieder en via de app van de filmzender. Via een abonnement bij Film1 zelf kun je maar op één apparaat tegelijkertijd kijken.

Sociale media: