Film1 Sundance stopt uitzendingen; meer focus op on demand

Zoals eerder aangekondigd stopt Film1 per vandaag met haar televisiezender Film1 Sundance. De premiumfilmaanbieder wil zich meer focussen op haar on demand-aanbod.

Animo laag

Begin juli maakte deze website bekend dat Film1 per 31 augustus gaat stoppen met het filmkanaal Film1 Sundance. Volgens de zender was de animo voor het Sundance-kanaal relatief laag en wordt de content-samenwerking met Sundance beëindigd. Voor vandaag, donderdag 31 augustus, staan er nog films bij de televisiezender geprogrammeerd vanaf morgen, vrijdag 1 september zijn er geen uitzendingen meer van de filmzender.

Focus

De focus van Film1 is vooral om een breed publiek te bereiken met mainstream en blockbusterfilms, oftewel de beste films uit de bioscoop. Film1 Sundance startte in maart 2012 en nam destijds de plek in van Film1 Festival. De niet-sundance content van het op te heffen kanaal, zal uitgezonden blijven op Film1-zenders Premiere, Family, Drama en Action.

Toegangspoort

Bij Ziggo zal het kanaalnummer van Film1 Sundance worden ingezet worden als toegangspoort tot het on demand-aanbod. Op deze wijze wil de filmaanbieder de toegang tot interactief aanbod via de Ziggo Mediaboxen vergemakkelijken.

On demand

Het wordt dan mogelijk om direct al ‘zappend’ titels te vinden die abonnees on demand willen kijken al dan niet aan de hand van trailers.De technologie is door Wearetriple en Metrological ontwikkeld.

De dienst is alleen voor Film1-abonnees te gebruiken; zoals thans al het geval is bij de Film1 on demand omgeving die via de Ziggo-menu’s toegankelijk is en die ook o.a. KPN (en XS4all en Telfort) Tele2, T-Mobile Thuis, Online en Plinq aanbieden. De verwachting is volgens Film1 dat deze koppeling vanaf eind september beschikbaar.

Canal Digitaal

Bij satellietaanbieder Canal Digitaal die als enige aanbieder Film1 Drama niet aanbiedt, zal Film1 Drama op de plek van Film1 Sundance komen waarmee Canal Digitaal het Film1 aanbod volledig zal aanbieden.