Finale Eurovisie Songfestival met OG3NE live bij AVROTROS op NPO 1

Vanavond is vanaf 21.00 uur de finale van het Eurovisie Songfestival te zien bij de AVROTROS op NPO 1. De Nederlandse inbreng van OG3NE is als zesde optreden te zien tijdens de finale in Kiev.

62e editie

Het Eurovisiesongfestival 2017 zal de 62ste editie van deze Europese liedjeswedstrijd worden. Nadat de zangeres Jamala het festival in 2016 voor Oekraïne had gewonnen met het lied 1944, maakte de Oekraïense omroep NTU bekend de organisatie van het festival op zich te nemen.

Halve finale

Afgelopen donderdag trad OG3NE op in de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Met het nummer Lights and shadows wisten de drie dames de finale te behalen. Deze wordt vanavond vanaf 21.00 uur uitgezonden bij de AVROTROS op NPO 1.

NPO 1

Om 20.30 uur is eerst het programma ‘Op weg naar het Songfestival’ te zien op NPO 1. In dit programma is een voorbeschouwing op de finale van het Eurovisie Songfestival te zien. Deze voorbeschouwing wordt gedaan met onder andere Maurice Wijnen, Carlo Boszhard, Tania Kross, Giel Beelen, Romy en Antje Monteiro, Anita Meijer. Albert Verlinde, Mattie én Wietze, Jan Keizer, Anny Schilder en Sander Lantinga.

Vanaf 21.00 uur is de finale te zien op NPO 1. Vanuit the International Exhibition Centre in Kiev presenteren Oleksandr Skichko, Volodymyr Ostapchuk and Timur Miroshnychenko de 62e editie van het Songfestival. Jan Smit en Cornald Maas verzorgen het commentaar voor de Nederlandse kijker.

Het evenement is ook live te volgen via Internet via een Youtube-stream.

Video:

Tags voor dit artikel