Finale KNVB Beker AZ-Vitesse live op radio, televisie en Internet

De finale van de KNVB Beker tussen AZ en Vitesse is vanavond live te volgen via radio, televisie en Internet.

Grote prijs

De KNVB Beker is een van de twee grote prijzen die de Nederlandse voetbalclubs op eigen bodem kunnen winnen. Het is een prijs die bovendien recht geeft op deelname aan Europees voetbal. Alle profclubs en de beste amateurverenigingen krijgen een kans in dit dankzij het knock out-systeem altijd verrassende toernooi. Dit jaar bleken AZ uit Alkmaar en Vitesse uit Arnhem de beste cupfighters te zijn, waardoor beide clubs nu tegenover elkaar in de finale staan.

De weg naar de finale

Op weg naar de finale versloeg AZ achtereenvolgens FC Lienden, FC Emmen, ASWH, sc Heerenveen en SC Cambuur (dat eerder Ajax uit het toernooi knikkerde). Vitesse wist eerder ASV De Dijk, RKC Waalwijk, Jodan Boys, titelverdediger Feyenoord en Sparta Rotterdam uit te schakelen. De wedstrijd begint om 18.00 uur en wordt gespeeld in De Kuip in Rotterdam. De wedstrijd is live te volgen op radio, televisie en Internet.

SBS6

Bij SBS6 start de live-uitzending op zondag 30 april om 17.00 uur. Deze wordt gepresenteerd door Wytse van der Goot. Voor de wedstrijdanalyse wordt hij bijgestaan door oud-spelers John Heitinga en Glenn Helder. Ronald van der Geer doet het commentaar bij de live-beelden en Pascal Kamperman is de verslaggever aan het veld. De wedstrijd is ook live te volgen via internet via een livestream op nusport.nl.

NPO Radio 1

Op de radio is de wedstrijd live te volgen in een extra lange uitzending van NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1. De uitzending begint al om 14.00 uur en duurt tot 20.00 uur. Het verslag vanuit Rotterdam komt van Frank Wielaard en Andy Houtkamp. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Omroep Gelderland

Ook de regionale omroep Omroep Gelderland besteedt aandacht aan de finale van de KNVB Beker. De bekerwedstrijd in De Kuip is live op de radio te volgen bij Omroep Gelderland. Niemand minder dan Bart Latuheru, oud speler van beide finalisten, analyseert de wedstrijd. Zelf speelde hij de laatste bekerfinale van Vitesse in 1990. Het commentaar is in handen van de vaste Vitesse-verslaggevers Richard van der Made en Sander Maassen van den Brink.

De uitzending van Radio Gelderland begint om 16.00 uur met live-schakelingen naarDe Kuip, vanuit de supportersbussen en het Marktplein. Ook zijn er interviews met hoofdtrainer Henk Fraser en spelers. Daarnaast is ook TV Gelderland aanwezig in De Kuip met live updates en een sfeerimpressie op de hele uren. Radio Gelderland is te ontvangen in de regio Gelderland via FM, DAB+, landelijk via vrijwel alle digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

NH Radio

Ook de regionale omroep van Noord-Holland, NH, zendt de wedstrijd live uit via NH Radio in het programma NH Sport. Edward Dekker en Klaas Jan Bos verzorgen het commentaar. NH Radio is te ontvangen in de regio Noord-Holland via FM, DAB+, landelijk via vrijwel alle digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.