(C) Mediamagazine

Formule 1: Grand Prix België met Max Verstappen live op radio en tv

De verrichtingen van autocoureur Max Verstappen tijdens Formule 1 Grand Prix van België zijn vanmiddag live te volgen op televisie en radio. Naast sportzender Ziggo Sport zenden ook de Duitse commerciële zender RTL Television en de Vlaamse VRT de race live uit. Op de radio is de race te volgen via NPO Radio 1 en Grand Prix Radio.

Grand Prix België

Het Formule 1-circus heeft een aantal weken vakantie gehad maar is weer gestart met de Grand Prix van België. Deze race wordt verreden in Spa-Francorchamps. Volgens kenners het mooiste circuit van de kalender van de raceklasse.

Max Verstappen

Voor Max Verstappen zal de race voelen als een thuis. Vele tienduizenden Nederlanders zijn de Belgische Ardennen afgereisd om de verrichtingen van de Nederlander te zien. Ook voor de Belgen is er een racer actief: Stoffel Vandoorne rijdt mee voor het team McLaren.

Ziggo Sport

De televisiezender Ziggo Sport zendt de Grand Prix live uit. De voorbeschouwing begint zondagmiddag om 14.00 uur, de start van de wedstrijd is om 15.10 uur. Het commentaar tijdens de wedstrijd is in handen van Olav Mol. Jack Plooij verzorgt commentaar vanuit de pitsstraat. Na afloop is er een uitgebreide nabeschouwing te zien.

Ziggo Sport is zonder meerkosten te zien voor alle digitale televisie-abonnees van kabelaar Ziggo op kanaal 14. Liefhebbers die geen klant zijn van Ziggo kunnen de wedstrijd zien via betaalzender Ziggo Sport Totaal.

VRT

Ook de Vlaamse openbare televisiezender VRT zendt de Grand Prix traditioneel live uit. De uitzending is te volgen via VRT Eén en begint om 14.35 uur. Het commentaar bij de radio is in handen van Stefaan Lammens. VRT Eén is bij Ziggo in HD-kwaliteit te ontvangen op kanaal 51 en bij KPN Interactieve televisie op kanaal 28 en in HD-kwaliteit op kanaal 721.

RTL Television

De Duitse commerciële televisiezender RTL Television biedt ook een live verslag van de Grand Prix. De zender is bij veel aanbieders te ontvangen via het digitale televisiepakket. Rond 14.00 uur begint op deze televisiezender de voorbeschouwing onder de titel ‘Formel 1: Countdown’.

Deze zender is bij KPN Interactieve Televisie te zien op kanaal 46, bij CaiWay op kanaal 42 en bij Delta kabel op kanaal 455 (buitenlandpakket). In een aantal gevallen moet er een aanvullend digitaal pakket worden afgenomen. Via de satelliet is de wedstrijd ook in Ultra HD te bekijken via RTL.

NPO Radio 1

Flitsen vanaf het circuit in Spa zijn te horen op NPO Radio 1 in het programma NOS Langs de Lijn. Het commentaar bij de wedstrijd is in handen van Louis Dekker en Jan Lammers zorgt voor de analyses. NPO Radio 1 is te ontvangen via FM, DAB+, alle digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Grand Prix Radio

Het is mogelijk om het commentaar van Olav Mol bij de sportzender Ziggo Sport ook via de radio te beluisteren. Internetzender Grand Prix Radio zendt het commentaar dat Olav Mol geeft op Ziggo Sport door via haar radiozender. Nederlanders die op bezoek zijn in Spa kunnen Grand Prix Radio tijdelijk via DAB+.

Sociale media: